18.4.13

Οδηγός Εργασίας 2013

Τα πρώτα βήματα στην αγορά εργασίας είναι δύσκολα, πόσο μάλλον στους καιρούς που ζούμε. Αποφάσισα λοιπόν να αναπτυχθώ και σε αυτό το θέμα. Τώρα θα μου πείτε "τι μαλακίες γράφεις"; Ενώ τα ποσοστά ανεργίας βγαίνουν άνετα πρώτο κόμμα εσύ μας τσαμπουνάς οδηγούς για να βρούμε δουλειά σε αυτήν την γαμωχώρα;
Η απάντηση είναι, "Ναι, μαλακίες γράφω", αλλά στηρίζω τις ελπίδες μου στο ότι δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε αυτή τη στιγμή. Οπότε αν είσαι άνεργος, πρώην φοιτητής, χλιδάνεργος που έχασε το επίδομα από τον πατέρα, πρόσφατα απολυμένος ή υποψήφιος για απόλυση καλό είναι να με διαβάσεις!
 

Βιογραφικό
Φρόντισε το βιογραφικό σου να κερδίζει τον άλλον με την πρώτη ματιά. Επειδή ο υποψήφιος εργοδότης σου θα έχει δεκάδες ή εκατοντάδες βιογραφικά να ελέγξει μην νομίζεις ότι θα αφιερώσει παραπάνω από πέντε - δέκα δευτερόλεπτα στο καθένα... Και μην ξεχνάς το τι θα περιέχει εξαρτάται από την εκάστοτε περίσταση. Άλλο βιογραφικό θέλεις για μια θέση σε δουλειά γραφείου και άλλο αν αφορά θέση εξωτικού χορευτή...  Επιπροσθέτως μπορείς να προσθέσεις ότι σάλτσα θέλεις, αρκεί oι υποτιθέμενες εταιρείες που δούλεψες να μην ανιχνεύονται από το Google και οι ικανότητες που περιγράφεις να μην ξεφεύγουν και πολύ από τις δικές σου.

Συστατικές Επιστολές:
Aν είσαι από τους τυχερούς που κράτησαν καλές σχέσεις με το πρώην αφεντικό τους ή απλά δεν σε χώνευε καθόλου και ελπίζει να προσληφθείς σε μια ανταγωνιστική εταιρεία, τότε μια συστατική επιστολή που θα σε παρουσιάζει σαν εργατικό και ευγενικό είναι ένα μεγάλο plus για εσένα! Μην διαννοηθείς να πλαστογραφήσεις μία και να μην ειδοποιήσεις το παλιό σου αφεντικό ότι τον ανέφερες!

Συνέντευξη
Για να ξεπεράσεις και αυτόν τον σκόπελο πρέπει να είσαι καλός ηθοποιός (εκτός αν είσαι δίμετρο μοντέλο) και να τους δώσεις τις απαντήσεις που θέλουν να ακούσουν ("Μα και βέβαια θα βάζω το συμφέρον της εταιρείας πάνω από όλα", "Ελεύθερος χρόνος; Αυτά είναι για τους χασομέρηδες", "Όχι δεν έχω σκοπό να κάνω οικογένεια πριν τα 50" κλπ). Επίσης μια καλή εμφάνιση ανάλογα την περίσταση απαιτείται!

Μέσο
Παραδέξου το, δεν πα να έχεις τέλειο βιογραφικό και αποθεωτικές συστατικές επιστολές. Αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη να πει έναν καλό λόγο στο υποψήφιο αφεντικό σου δεν έχεις ελπίδα. Ειδικά αν ζεις σε μια πιο κλειστή κοινωνία ένα καλό βύσμα είναι πάντα αναγκαίο και ακόμα και τον καφετζή που παέι τον καφέ στον τοπικό σου Βουλευτή να ξέρεις είναι σημαντικό.


Ωραία, τώρα είσαι έτοιμος να βγεις στην αγορά εργασίας! Μερικά από τα ανερχόμενα επαγγέλματα σε καιρό κρίσης τα είχαμε συγκεντρώσει σε παλαιότερο άρθρο μας, ειδάλλως μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες στις παρουσιάζουμε ακριβώς παρακάτω:



  • Ζητούνται άμεσα άτομα για χωματουργικές εργασίες, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας. Πληροφορίες Γιάννης ο Αχρείαστος τηλ. 210............... Επίσης πωλείται νεκροφόρα Μερτσέντες μοντέλο 2003 γιατί αγόρασα φορτηγάκι.

  • Ζητείται Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακό στην Μακροοικονομία (Master και Bachelor θα εκτιμηθούν), γνώστης 3 γλωσσών για εργασία σε περίπτερο. Μισθός 150 ευρώ (μικτά) μείον τις σοκολάτες και τα παγωτά που θα τρώει.

  • Ζητούνται άτομα για εργασία σε εταιρία πυραμίδα.  Πληροφορίες Χέοπα 13, Γκίζα, Αίγυπτος

  • Ζητούνται νέοι αγρότες για διάφορες αγροτικές εργασίες. Θα προηγηθεί κάστινγκ. Πληροφορίες Σύλλογος χηρεύσασων γυναικών Παρδαλίτσας, τηλ. 26510...............


  • Ζητούνται σκλάβοι εργάτες για αγροτικές εργασίες συλλογής φράουλας σε ένα φιλικό περιβάλλον, με ανθρώπινες συνθήκες, άμεση πληρωμή και εργοδότες που τους χαρακτηρίζει η ευγένεια και το ήθος. Πληροφορίες Μανωλάδα Ηλείας , τηλ. 26230...............

  • Ζητούνται σωσίες υπουργών για 2ωρη εργασία την 25 Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Κοστούμι απαραίτητο. Πληροφορίες στα κομματικά γραφεία της περιοχής σας.

  • Ζητείται νέος ή νέα για πρόσληψη ως Διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλο τραπεζικό κολοσσό. Πτυχία πανεπιστημίου, ξένες γλώσσες και άλλες μαλακίες δεν χρειάζονται. Απαραίτητο προσόν η γνωριμία με μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας ή ένα απλό κομματικό βύσμα. Πληροφορίες Goliath National Bank of Greece.

  • Ζιτίτε ειπάλοιλως γραφοίου που να ξαίρη καλλί ωρθογραφοία, αρηθμοιτεικί κε καλλώ κωλήμπει. Πλειροφωρήες γραφήα Χρησίς Αβγείς, τιλ. 210...............

  • Ζητείται Απολυμένος Επίορκος Δημόσιος Υπάλληλος. Όχι για εργασία, απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανείς...

  • Ζητείται μαραγκός για κατασκευή πόντιουμ, γιατί όλα τα παλιά ήταν σε ύψος Παπαρήγα και θέλουν πέταμα. Πληροφορίες Γραφεία ΚΚΕ, Περισσός.

  • Αβάδιστα, αβασάνιστα, αβίαστα, αγόγγυστα... Ζητείται φιλόλογος για να τελειώσουμε μαζί Λεξικό Νέας Ελληνικής

  • Ζητούνται ειδικοί σε αρωματοθεραπεία, θαλασσοθεραπεία, Σουηδικό Μασάζ, Spa Τherapists και άλλες ειδικότητες αισθητικής. Πληροφορίες: Φυλακές Κορυδαλλού, VIP πτέρυγα



  • Ζητείται νέος ή νέα εώς 18 ετών για εργασία. Απαραίτητη προϋπόθεση 10ετή εμπειρία και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

  • Ζητείται ρεσεπτιονίστ / καθαρίστρια / barwoman / υδραυλικός / καθαριστής πισίνας / σεφ / λαντζέρης.  Μην μπερδεύεστε η αγγελία αναφέρεται σε ένα μόνο άτομο που να διαθέτει τις παραπάνω ικανότητες. Πληροφορίες Ξενοδοχείο "Bihlas Villa", τηλ. 210...............

  • Ζητείται Master για ακραία σαδομαζοχιστικά παιχνίδια, γνώστης του BDSM και χωρίς ηθικές αναστολές. Επίσης ζητείται γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών με τα ίδια προσόντα. Πληροφορίες κ. Γιάννης, Υπουργείο Οικονομικών, τηλ. 210...............


  • Ζητούνται άτομα για να στελεχώσουν νέο κόμμα. Αποκλείονται ιερόδουλες και φορείς του HIV. Πληροφορίες κ. Ανδρέας , τηλ. 210...............



Και λίγες ακόμα άσχετες αγγελίες λόγω έμπνευσης...

  • Ζητείται Ανάπτυξη! Πληροφορίες κ. Αντώνης, μέγαρο Μαξίμου, τηλ. 210...............

  • Μέντιουμ με ισχυρή ενόραση (κληρονομικό χάρισμα),αναζητεί το πορτοφόλι του που έχασε χθες στο Σύνταγμα. Πληροφορίες Μέντιουμ Λειβαδέας  τηλ. 2310...............

  • Αγοράζoυμε άλογα, μουλάρια και γαϊδούρια. Πληροφορίες ΙΚΕΑ Α.Ε.

  • Είσαι Αλκοολικός; Μπορούμε να σε βοηθήσουμε! Τώρα Διανομή και στο σπίτι! Κάβα "Ο Μπάμπης" τηλ. 210...............

54 σχόλια:

  1. Αυτος ειναι οδηγος,οχι που πανε και πληρωνουν για να φτιαξουν ενα σωστο βιογραφικο!
    Υποκλινομαι στις αγγελιες,ειδικα στο ζητειται αναπτυξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος πληρώνει για βιογραφικό;;;
      Αν θέλετε με ένα 10ευρω σας φτιάχνω εγώ!!!

      Διαγραφή
  2. Τώρα με προβλημάτισες τα μάλα... Λέω να μη γίνω δικηγορέσσα και του χρόνου,αμέσως μόλις κλείσω τα 18,να κάνω αίτηση για την αντίστοιχη εργασία. Χρόνια στο κουρμπέτι (από τα 5 μου),έχω αρκετή εμπειρία και προϋπηρεσία. Στρατό μπορεί να μην έχω πάει,αλλά είναι που είμαι κοριτσάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε προβλημάτισα τόσο ώστε να μην γίνεις δικηγορέσσα νοιώθω περήφανος! Για το στρατό ποτε μην λες ποτέ, είναι ο μοναδικός τρόπος για να μειώσουν την ανεργία...

      Διαγραφή
  3. Ο Λειβαδέας, με τηλέφωνο 2310, έχασε πορτοφόλι στο Σύνταγμα από τη Θεσσαλονίκη; Εγώ, πάντως, προσφέρομαι για τη θέση της καλλιτέχνιδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να είχε κατέβει βόλτα πρωτεύουσα να ψηχανεμιστεί την περιοχή...
      Τι προσόντα έχεις για την θέση?

      Διαγραφή
  4. Δε βλέπω κάποια θέση που να ταιριάζει στα προσόντα μου!!Απαράδεκτο!!

    Δεν σε έχω ανάγκη εγω ρε,θα βρω μόνος μου!

    Μιαν ερώτηση μόνο:Αν έχεις μέσο και θείο στη Κορώνη γιατί να χάσεις το χρόνο σου με λοιπές μαλακίες όπως βιογραφικό,συστατικές επιστολές και συνέντευξη;;Αφού είναι σίγουρη η δουλειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί η δουλειά που ενδιαφέρεσαι μπορεί να είναι στην Μεθώνη όπου ως γνωστόν έχουν κόντρα με την Κορώνη...

      Διαγραφή
    2. Και πάλι αν εχεις μέσο το να κάνεις όλα τα παραπάνω εκτός από περιττά δείχνεις στους υποψήφιους εργοδότες σου ότι κάνεις του κεφαλιου σου και δεν σε νοιάζουν οι προσπάθειες των άλλων με αποτελεσμα να απολυθείς με τη πρώτη βλακεία!!Εεεμ έτσι είναι!

      Διαγραφή
    3. Αν κινδυνεύεις να απολυθείς θα βάλεις το μέσο σου να ζητήσει έλεγχο από την εφορία και τον επόπτη εργασίας...

      Διαγραφή
    4. Ναι έτσι όμως θα κλείσει η επιχείρηση από τις πολλές παρανομίες που σίγουρα θα κάνει και εγώ πάλι άνεργος θα βρεθώ.....

      Διαγραφή
  5. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα στο να βρω δουλειά και δεν αισθάνθηκα αμήχανα όταν έδινα συνεντεύξεις.
    Αυτό, προφανώς, συμβαίνει γιατί είμαι δίμετρο μοντέλο!!!
    Άσε που βοηθάει και το μακρύ ξανθό μαλλί μου που οι μπούκλες του πλαισιώνουν τα τεράστια γαλαζοπρασινομαβιά μάτια μου!!!

    Ναι εντάξει, λέω και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα!
    Μουάχαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην μιλήσουμε και για την εφράδεια του λόγου σου που καθηλώνει!

      Διαγραφή
    2. Δεν αντιλέγω, όμως το κυριότερο προσόν μου (εκτός των χιλιάδων υπολοίπων), είναι η μετριοφροσύνη μου έναντι των συναδέλφων μου, καθώς και η μελισταλαχτοσύνη μου!
      Επίσης να σημειωθεί ότι ποτέ δεν σπέρνω την ίντριγκα, για κανέναν λόγο!
      Όλα αυτά, όσο να πεις, μετρούν!

      Διαγραφή
    3. Εν κατακλείδι πιστεύω το κυριότερο προσόν σου είναι ότι έχεις χιλιάδες κυριότερα προσόντα!

      Διαγραφή
    4. Αυτό ακριβώς!!!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      ΥΓ. Την χάρηκα και αυτή την ανάρτησή σου!

      Διαγραφή
  6. Μα καλά γάτα δε θέλει κανένας;
    Φοβάμαι δεν υπάρχει τίποτα για μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητούνται γάτες ανεξαρτήτως ράτσας, φύλου και ηλικίας
      Πληροφορίες κέντρο εκπαίδευσης Bulldog

      Διαγραφή
  7. Νταξ, έλιωσα με την αγγελία για την πιτσαρία! Ρισπεκτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες την αλήθεια. Κανείς δε θα κάνει αίτηση για την θέση του σωσία πολιτικού, ούτε κι αν του πρόσφερες επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ υπάρχουν κάτι εκατομμύρια βλάκες που τους ψηφίζουν, λες να μην βρεθεί κανένας;

      Διαγραφή
    2. Για τι λεφτά μιλάμε;

      Διαγραφή
    3. Ιδού το ζωντανό παράδειγμα!

      Διαγραφή
    4. @Ρας
      Ποιόν θα ντουμπλάρεις ;; Τον Μητσοτάκη να φανταστώ;;

      Διαγραφή
    5. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή ακόμα και του ληστή!

      @Λοβ
      Για αρχή θα βρω κανέναν ντόπιο κομματάρχη και όταν βγάλω λεφτά θα ανέβω κατηγορία και θα ντουμπλάρω κανέναν πιο γνωστό!


      Διαγραφή
  9. Εγώ δουλειά που να βρω; Το πήγαινα για χωράφι, μέχρι που μου ανακοίνωσαν το μισθο: 30€ η μελρα, που είναι έντεκα ώρες και βάλε...

    Μπασίστας-κιθαρίστας- και ντράμερ άμα λάχει ζητάει δουλειά, κατα προτίμηση στους Machinehead. Αλλά άμα πληρώνετε καλά, παίζω και σε πανυγήρια. Ενυουάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θές καμιά αρκούδα όταν θα πας στα πανηγύρια προσφέρομαι με ένα 30%, έχω και στολή...

      Διαγραφή
  10. Με αποτέλειωσες με το τελευταίο! Κάνουν και διανομές σε όλη την Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πάνε καλά οι δουλειές θα ανοίξουν υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα!

      Διαγραφή
  11. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πάρω δεν πάρω πτυχίο,
    θα ανοίξω ένα καφέ στην Πανόρμου ή στη Γλυφάδα (δεν το έχω αποφασίσει ακόμα) και θα πουλάω εκτός απο καφέ και cupcakes!
    Να έρθετε!
    Ούτε μπάρμπα στην Κορώνη ούτε τίποτα!
    Βέβαια θα μπορούσα να κάνω και την καφετζού και να το συνδυάσω και να χεστώ στο τάληρο!
    Νεανικές φιλοδοξίες! :Ρ:Ρ:Ρ:Ρ
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αν κάνεις cupcakes δεν θα αμελήσω!
      Αν φτιάχνεις και τίποτα νοστιμότατα donuts θα με έχεις τακτικό πελάτη παρότι 500 χιλιόμετρα μακριά...

      Διαγραφή
  12. Παρούσα για την συγγραφή του λεξικού. Μη τελειώσεις ακόμη ..περίμενε να εκδώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!!
    ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!!
    ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σου αρεσουν οι U2;
    αν ναι τοτε παρε μερος στο διαγωνισμο :
    http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/04/u2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι Θεός, ήλιος καλοκαιρινός
      και δυστυχώς σε θέλω σαν τρελός.

      http://www.youtube.com/watch?v=eYAdwfcB_nI

      Διαγραφή
    2. Να φανταστώ ότι πρέπει να γίνουμε μέλη στο μπλογκ σου και φαν στην σελίδα σου στο facebook για να πάρουμε μέρος?

      Διαγραφή
  15. Α ρε παρτάλι...
    Τι παρτάλικες δουλειές είναι αυτές...
    Εχω πεθάνει στο γέλιο και είμαι και στη δουλειά. Με βλέπω από αυριο να στέλνω βιογραφικό για τη θέση της πυραμίδας.Έχει στολή εργασίας μούμια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει διάφορες θέσεις, αν έχεις ενδιαφέρον μύτη θα περάσεις για κάστινγκ για Κλεοπάτρα...

      Διαγραφή
  16. Όλα αυτά εκτός του ότι έχουνε μία δόση γέλιου έχουνε και πολλές δόσεις αλήθειας δυστυχώς. Θέλω να ανοίξω μία τρύπα και να χώσω το κεφάλι μου μέσα από τη ντροπή που νιώθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το κάνεις!
      Το επόμενο άρθρο μου θα έχει μόνο ψάμματα...

      Διαγραφή
  17. Σκέφτομαι σοβαρά να παραιτηθώ και με τις συμβουλές σου να βγω στη γύρα για να κάνω νέα καριέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε, εσύ έχεις δουλειά με μέλλον με υπέροχους συναδέλφους και φανταστικά αφεντικά!

      Διαγραφή
  18. Χαχαχα. Αυτή η αγγελία της ΧρυσήςΑβγής με αποτελείωσε.. Ακόμη γελάω! Χαιρετισμούς από Μελβούρνη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είστε τόσο ανάποδοι εκεί κάτω τελικά...
      Τα χαιρετίσματα μας από την ψωροκώσταινα!

      Διαγραφή
  19. Αυτό με την προϋπηρεσία σε ρουχάδικα είναι η μεγαλύτερη παπάρα έβερ. Σιγά μωρή,μην μου φύγει καμιά τσάκιση.

    Σε αρέσουν οι U2 αυτό πες μου μόνο τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται μ'αρεσουν οι U2! Είμαστε γεννημένοι ο ένας για τον άλλον, τέλος...

      Διαγραφή
  20. χαχαχα ειρωνεία φουλ! Παιδιά ζητάνε προυπηρεσία και στα παπουτσάδικα και στα κωλομίνι μάρκετ. Είναι δύσκολα επαγγέλματα, πώς να το κάνουμε.

    Α ρε Παρτάλι, μου θύμισες μια φορά που πήγα για συνέντευξη και ο μπάρμπας με κράτησε τρεις ώρες. Σε μια φάση άρχισε να πίνει και ουίσκια. Ω τι έχω τραβήξει η γυναίκα. Τι έχω ζήσει. Πώς και δεν έχω κάνει ακόμα φόνο?

    Εμένα οι U2 πάντως δε μου αρέσουν. Πολύ κλαψομούνιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ έτσι δουλεύεις σε μίνιμάρκετ; Νομίζεις είναι εύκολο να ξεχωρίσεις μια κόκα κόλα διάιτης από μια κανονική;
      Τρεις ώρες συνέντευξη και ουισκάκι? Ο Καμπουράκης ήταν ο εργοδότης σου?

      Διαγραφή
  21. Τρέχω να πιάσω εργασία στο Ξενοδοχείο "Bihlas Villa"!
    Διαθέτω όλα τα προσόντα εκτός από την ειδικότητα του υδραυλικού αλλά δεν στεναχωριέμαι γιατί ο Μήτσος ο υδραυλικός θα μου κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα στην εκκένωση - άδειασμα βόθρου ,την άντληση υδάτων,την μηνιαία συντήρηση δικτύου αποχέτευσης,τις αποφράξεις των αποχευτεύσεών,τον καθαρισμό βόθρων και στεγανών ,τις υδροβολές σε μεγάλες επιφάνειες……. και είμαι έτοιμη για δουλειά!
    Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πληρείς τα ελάχιστα προσόντα που απαιτούνται, αν δεν σε απασχολεί και η 18ωρη 7ημερη εργασία τότε την έκανες λαχείο! Μην χαθείς, ανάμεσα από τις αποφράξεις γράφε και κανένα άρθρο!

      Διαγραφή
  22. To "καλλώ κωλήμπει" σπάω το κεφάλι μου και δε βρίσκω γιατί το ζητάνε...μου διαφεύγει κάτι?

    Πέθανα στο γέλιο..!!
    Α, και αν ντυθείς αρκούδα κάνω το ντέφι...δεν μπορεί κάτι θα βγάζουμε στα πανηγύρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αυτό το γεγονός: http://news247.gr/eidiseis/xania_petaksan_melos_ths_xryshs_ayghs_sto_limani.2194118.html

      Απίθανη ιδέα, μερικά ξεχασμένα επαγγέλματα του παρελθόντος είναι οι μεγάλες ευκαιρίες του μέλλοντος!

      Διαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...