26.12.12

A Christmas Carol

Παραμονή Χριστουγέννων και ο Εμπενίζερ Πάρταλος ήταν σκυμμένος πάνω στον υπολογιστή του, αφοσιωμένος στην αγαπημένη του δραστηριότητα... να τρολλάρει και να απαντάει προσβλητικά σε σχόλια στα δικά του άρθρα του καθώς και σε άλλα μπλογκ! Τα χρόνια στην μπλογκόσφαιρα τον είχαν κάνει υπερόπτη απέναντι σε νέους μπλόγκερ και αυτά τα Χριστούγεννα δεν είχε σκοπό να αλλάξει κάτι. 
Κάποια στιγμή είδε ένα σχόλιο από έναν νέο μπλόγκερ που του κίνησε το ενδιαφέρον...
"Τι να κάνω για να γίνει και το δικό μου μπλογκ μεγάλο σαν το δικό σου; Μετά τιμής μικρός Tommy!"
Ο Πάρταλος του απάντησε με το γνωστό του προσβλητικό ύφος, γέλασε σαρδόνια και συνέχισε τις δραστηριότητες του. Μοναδικό ον που ανεχόταν την σατανική του φύση, ήταν η γάτα του η vicky, η οποία και κούρνιαζε στην αγκαλία του απολαμβάνοντας τα χάδια του γερο στριμμένου. 
Στη συνέχεια άνοιξε τα μέιλ του. Για μια ακόμα φορά του είχε στείλει μήνυμα η Δάφνη, η πρόεδρος του σωματείου άπορων μπλόγκερ, ζητώντας την βοήθεια του για νέους και αποπροσανατολισμένους bloggers.
"Τι θέλει πάλι η καρακάξα, δεν δίνω συμβουλές σε κανέναν!", σκέφτηκε
Κάποια στιγμή διαπίστωσε ότι είχε νυχτώσει. Έβαλε τις πιτζάμες του και έφερε το λάπτοπ δίπλα στην φωτιά. Ξαφνικά ακούστηκε ένας ηχος σαν κάποιος να έσερνε αλυσίδες. Η vicky έκλασε μαλλί  και πήδηξε έξω από το παράθυρο και πριν προλάβει ο Εμπενίζερ να αντιδράσει μια σκιά εισήλθε στο δωμάτιο και άρχισε να του μιλάει με απόκοσμη φωνή:
-"Είμαι ο Τζακ Παρτάλης, ο πρώην παρταλοσυνεργάτης σου. Ήρθα να σε προειδοποιήσω! Ήμουνα σαν και εσένα αλαζόνας και εγωιστής μέχρι που με τιμώρησαν οι Θεοί του μπλόγκινγκ και μου πήραν πίσω την έμπνευση, για αυτό έχω να γράψω κάτι μήνες.  Έχεις ακόμη μια ευκαιρία να γλιτώσεις από τη δική μου μοίρα. Θα έρθουν τρία πνεύματα. Το πρώτο θα σε επισκεφθεί απόψε τα μεσάνυχτα. Το δεύτερο μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και το τρίτο μόλις χτυπήσει το ρολόι δύο. Αυτή είναι η τελευταία σου ελπίδα!..."
Το σκατό του Εμπενίζερ έφτασε στην κάλτσα αλλά μόλις ηρέμησε αποφάνθηκε ότι ήταν όλα της φαντασίας του. Έβαλε σε αδρανοποίηση τον υπολογιστή του και ξάπλωσε ανήσυχος...


Ήταν ακόμα σκοτάδι όταν ξύπνησε από μια εκτυφλωτική λευκή λάμψη! Το ρολόι έδειχνε δώδεκα ακριβώς! Η λάμψη έμοιαζε να πλησιάζει και αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα με αγγελική εμφάνιση λουσμένη στο φως!
-"Μην φοβάσαι", του είπε, "είμαι η Λεύκη, το χριστουγεννιάτικο πνεύμα του παρελθόντος"
Το πνεύμα κάθισε στον υπολογιστή, άνοιξε ευλαβικά τον Firefox και πληκτρολόγησε το ακόλουθο λινκ: "partalia.blogspot.com". Ξαφνικά η οθόνη άρχισε να στροβιλίζεται σαν δίνη και να δημιουργεί μια δυνατή έλξη... Η έλξη γινόταν όλο και ποιο δυνατή ενώ ο τρόμος του Εμπενίζερ αυξανόταν γεωμετρικά... Σε μια στιγμή δεν μπόρεσε να αντισταθεί άλλο και τον ρούφηξε μέσα. Προσγειώθηκε σε μια αυλή...Την αναγνώρισε αμέσως. Ήταν από το παλιό του σπίτι! Το πνεύμα ήταν και αυτό εκεί, τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε στο παράθυρο όπου είδε δυο γνωστές φυσιογνωμίες με περίεργα μουσάκια να γελάνε υστερικά μπροστά από ένα λάπτοπ. Ήταν ο παλιός του εαυτός με τον συνέταιρο Τζακ Παρτάλη κατά τις πρώτες στιγμές ζωής του μπλογκ! Έριξε ένα μάτι σε αυτά που έγραφαν και αδυνατούσε να κατανοήσει ότι ήταν όντως ο ίδιος άνθρωπος με τον συγγραφέα αυτών των τερατουργημάτων.
-"Τι βλάκες", μουρμούρισε...
-"Γιατί το λες αυτό;" αποκρίθηκε το πνεύμα
-"Νομίζαμε ότι με αυτές τις μαλακίες που γράφαμε και βιντεάκια από το youtube θα γινόταν το blog διάσημο..."
-"Τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν το κάνατε απλά για να περάσετε καλά?"
-"Μπαρούφες, κοίτα τα στατιστικά, μόνο 10 views είχαν εκείνη την μέρα. Πάμε να φύγουμε, δεν θέλω ούτε να τους βλέπω τους αποτυχημένους..."
Το πνεύμα έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα και μετά από μια ακόμα εκτυφλωτική λευκή λάμψη, ο Εμπενίζερ Πάρταλος βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα του...


Ξάπλωσε και ξανακοιμήθηκε στο λεπτό. Όταν ξύπνησε το ρολόι έδειχνε μία. Ξαφνικά άκουσε μια φωνή να τον φωνάζει :
-"Εμπενίζερ!".
Του φάνηκε να έρχεται από το τζάκι. Με το που έστρεψε το βλέμμα του προς την φωτιά, έκανε την εμφάνιση της μέσα σε μια κατακόκκινη λάμψη μια φιγούρα με μπλούζα Slayer!
-"Είμαι o Χωστήρας το χριστουγέννιατικο πνεύμα αυτών των χριστουγέννων", αποκρίθηκε." Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις..."
Ο Εμπενίζερ σηκώθηκε από το κρεβάτι και πληκτρολόγησε την διεύθυνση του μπλογκ του στον υπολογιστή του. Η δίνη εμφανίστηκε ξανά και χωρίς φόβο αυτήν την φορά αφέθηκε στην δύναμη της. Τον οδήγησε σε ένα άγνωστο σε αυτόν σπίτι. Ο Εμπενίζερ Πάρταλος κινήθηκε προς το παράθυρο και είδε ένα επίσης άγνωστο άτομο να κλαίει μπροστά από τον υπολογιστή του.
-"Ποιος είναι αυτός;" είπε ο Εμπενίζερ στο πνεύμα
-"Είναι ένας από τους πολλούς μπλόγκερ που πρόσβαλες με τα γραπτά σου για χάρη της δόξας του δικού σου blog!"
- "Μα δεν φταίω εγώ αν ο άλλος είναι ευαίσθητος... Εδώ είναι ίντερνετ!"
- "Ο άνθρωπος αυτός έχασε την δουλειά του, τον παράτησε η γυναίκα του και τον βρίζουν τα παιδιά του εξαιτίας του υποτιμητικού σου σχολίου!"
Το πνεύμα οδήγησε τον Εμπενίζερ και σε άλλες περιπτώσεις κατεστραμμένων μπλόγκερ από σχόλια και άρθρα του μέχρι που σε μια στιγμή δεν άντεξε και έσπασε...
-"Φτάνει ως εδώ πνεύμα, πήγαινε με σπίτι!"
Το πνεύμα έβγαλε μια ηλεκτρική κιθάρα, την γρατσούνισε με μανία και μια ηλεκτρική έκρηξη σημειώθηκε στέλνοντας τον Εμπενίζερ σπίτι του...


Η ώρα ήταν δυο, όταν ξαναξύπνησε. Έψαξε για μια ακόμα λάμψη και ένα νέο πνεύμα αλλά δεν είδε κάτι. Ξάφνικα με τρόμο παρατήρησε μια μαύρη φιγούρα να στέκεται μπροστά στον υπολογιστή του και να ετοιμάζεται να πατήσει enter στο γνωστό λινκ. Σηκώθηκε αμέσως αλλά πριν προλάβει να το σταματήσει το κακό είχε γίνει και η οθόνη του υπολογιστή του τον είχε τραβήξει μέσα για μια ακόμα φορά προς άγνωστο προορισμό! Βρέθηκε σε ένα χιονισμένο σοκάκι. Το πνεύμα ήταν τρομακτικό και αμίλητο και μύριζε απάισια, μια μίξη από φθηνό ουίσκι και τσιγάρο. Το μόνο πράγμα που ψέλλισε ήταν:
-"Snake... μέλλον" και επέστρεψε στην σιωπή.
Του έκανε νεύμα να το ακολουθήσει. Με τα σκελετωμένα χέρια του, του έδειξε έναν τύπο με καγκουρεμένο Ibiza να ακούει στην διαπασών Nivo.
-"Ποιος είναι αυτός;"
-"Tommy", ψέλλισε το πνεύμα
-"Εγώ του το έκανα αυτό το κακό; Επειδή δεν του έδωσα συμβουλές παράτησε το μπλόγκινγκ και κατέντησε έτσι;" είπε και ξέσπασε σε λυγμούς
Το πνεύμα έγνευσε καταφατικά. Στην συνέχεια του έδειξε την είσοδο ενός ίντερνετ καφέ, του μοναδικού καταστήματος που ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα. Ο χώρος ήταν άδειος εκτός από μια περίεργη φιγούρα κρυμμένη σχεδόν απόλυτα από σωρούς με πατατάκια και καφέδες. Ο Εμπενίζερ έμεινε έκπληκτος. η φιγούρα ηταν ο μελλοντικός του εαυτός, 100 κιλά παραπάνω, καραφλός και βρώμικος, μόνος σε ιντερνετ καφέ ανήμερα χριστουγέννων!
Έσκυψε πάνω από τον υπολογιστή και κατάλαβε ότι διάβαζε σχόλια αναγνωστών του στο blog:
"Που είναι τα παλιά καλά Παρτάλια που αγαπήσαμε;" έλεγε ένας, "Δεν θέλω να κάνω like  ρε μαλάκα για να διαβάσω ένα άρθρο..." έγραφε άλλος, "Που στα κομμάτια βρίσκεται το άρθρο, μόνο διαφημίσεις βλέπω..." ένας τρίτος, "Σταμάτα να προσβάλεις όλον τον κόσμο!" ένας ακόμα...
Όλα τα σχόλια ήταν ανώνυμα και ο μελλοντικός Εμπενίζερ τα έσβηνε ανέκφραστος και εντελώς μηχανικά...
Ο Πάρταλος είχε γίνει άσπρος σαν το χιόνι.
-"Όχι αποκλείεται να είμαι εγώ αυτός, εμένα με λατρεύουν όλοι για το καυστικό μου χιούμορ! Όχιιιιιιιιιιιιι..."
Το πνεύμα έλυσε την σιωπή του και άρχισε να γελάει σατανικά, ενώ ο Εμπενίζερ ένιωσε να χάνετε σε ακόμα μια δίνη φόβου και απελπισίας!


Ξαφνικά ξύπνησε στο κρεβάτι του λουσμένος από το φως του ήλιου. Καμπάνες ηχούσαν και παιδικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες αντηχούσαν στην ατμόσφαιρα. Αναγνώρισε τις φωνές από τα γειτονόπουλα του, τον Φοκ και τον Μασίστα. Ξάφνου άκουσε έναν ήχο σαν κάποιος να γρατσουνάει κάτι ξύλινο. Άνοιξε την πόρτα και η vicky όρμησε στην αγκαλιά του! Ήταν Xριστούγεννα! 
Ο Εμπενίζερ Πάρταλος είχε αλλάξει μετά από αυτήν την εμπειρία. Απάντησε θετικά στην Δάφνη και την διαβεβαίωσε ότι θα είναι παρών στην επόμενη της συνεδρία ενώ ζήτησε συγνώμη από τους εκατοντάδες μπλόγκερ που πρόσβαλε και κυρίως από τον μικρό Tommy, τον οποίο πήρε σαν μαθητευόμενο ώστε μια μέρα να ξεπεράσει την μεγαλειότητα του δασκάλου του...


υγ1: Αφιερωμένο σε όσους πήραν μέρος στηνν μπλογκοσυνάντηση!

υγ2: Καλά Χριστούγεννα σε όλους, αν και με λίγο καθυστέρηση και καλή πρωτοχρονιά να έχετε!

υγ3:  Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά μετά από συνάντηση με Bloggers η έμπνευση μου πιάνει πάτο. Χρησιμοποιείτε κάτι και μου ρουφάτε την έμπνευση ρε αλήτες;

56 σχόλια:

  1. αυτή είναι η συγγνώμη σου χρονιάρες μέρες???
    Χρόνια πολλά κ χαρούμενα εύχομαι!!!! ό,τι καλύτερο πραγματικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, μπορούσες να φανταστείς καλύτερη συγνώμη από αυτήν;
      Χρόνια πολλά και σε εσένα και καλή χρονιά!

      Διαγραφή
    2. Όχι...η αλήθεια είναι πως δν μπορώ να φανταστώ καλύτερη κ πιο εμπνευσμένη συγνώμη!! Κονγκρατς!

      Διαγραφή
  2. Ρε να μας ενημερωνετε κι εμας...χαμενα!

    Αιντε μπραβο!!!

    Χρόνια Πολλά με υγεία και αγαπη! Να προσεχεις το γατι μας....

    φιλουρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσω τσατ το κανονίσαμε, φοβόμουν τις συνέπειες αν βγάζαμε ανακοίνωση! Στην επόμενη θα σε ενημερώσουμε!

      Καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
    2. Ε θέλω και εγωωω ρεεεεεεεε!!Παρτάλιι κανονισεεε!!

      Διαγραφή
  3. .gr.......μην ξεχνιέσαι, το ".com" πέρασε ανεπιστρεπτί

    καλά 'στούγεννα σ'εσένα και την καλή σου και...α και γαμήσου

    με λαβ
    Χωστήρας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά όποια κατάληξη και να βάλεις ισχύει...
      Ευχαρίστως θα πραγματοποιήσω την ευχή σου άμεσα!

      Καλά Χωστηρούγεννα!

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω τι εννοείς οτι μετά απο κάθε συνάντηση πιάνεις πάτο! Εγώ μια χαρά ανάρτηση είδα που φυσάει!! Καλές γιορτές να έχεις με την γάτα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις και άδικο...
      ...βέβαια 3 μέρες τώρα έστυβα το κεφάλι μου για μια καλή ιδέα!
      Καλές γιορτές και εσύ με τον γατο σου!
      (Μόλις τωρα κατάλαβα ότι είμαστε ομοιοπαθείς)

      Διαγραφή
    2. Γεμίσαμε γατάκια! και να φανταστεις οτι πάντα προτιμούσα τους σκύλους!! αχαχααχαχαχ

      Διαγραφή
  5. Μουαχαχαχαχα πολύ καλό! Μην το ακους το πνεύμα των χριστουγεννων, το καυστικό χιουμορ ειναι πιο εύκολα αποδεκτό από όλα τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!
      Από εδώ και πέρα θα ακούω μόνο τα οινοπνεύματα των Χριστουγέννων!

      Διαγραφή
  6. Ε όχι και σου κλέβουν την έμπνευση! Τότε τι ήταν όλο αυτό που διάβασα;
    Όσον αφορά για το πνεύμα των Χριστουγέννων που επισκέπτεται τα βλογς, εμείς στο ola de palabras το ξέρουμε πολύ καλά, διότι ως γνωστόν δεν μας εγκαταλείπει ποτέ! Το έχουμε καθισμένο στο σαίδμπαρ καθ' όλον το έτος! Όχι;
    Χρόνια πολλά και με το καλό να έλθει και η καινούργια χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήταν ένα συνονθύλευμα σκόρπιων χριστουγεννιάτικων σκέψεων που γράφτηκε μέσα σε δύο ωρίτσες, ενώ για τις προηγούμενες τρεις μέρες έστυβα το κεφάλι μου και δεν κατέβαινε ούτε φράση...
      Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  7. Μπλεξαμε γατοι,γατες και γατακια!Σκρουτζομπλογκοιστορια και γουσταρα πολυ!Χρονια πολλα και και καλες γιορτες να εχεις οπως εσυ θες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίντερνετ με τις γάτες είχε πάντα πολύ στενή σχέση!
      Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  8. Καλόοο! Πολύ καλόοο! Αν ήσουν ερπετό θα ήσουν χέλι!
    Χρόνια πολλά Παρτάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να μην είμαι κόμπρα; Άσε που το χέλι νομίζω είναι ψάρι...
      Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

      Διαγραφή
    2. Φίδι που ξέρει κολύμπι είναι! Το ανακόντα το λες ψάρι?

      Διαγραφή
    3. Μιλάω σαν ειδικός (ιχθυολόγος) το χέλι είναι ψάρι και μάλιστα στις ελληνικές θάλασσες συναντάμε μόνο της οικογένειας Anguilla τα οποία είναι και αρκετά μικρά σε σύγκριση με τα χέλια άλλων οικογενειών.
      Ερπετό είναι ένα πλάσμα που έρπεται (χελώνα, αλιγάτορας) ή και έρπεται (ανακόντα, νερόφιδο της οικογενειας natrix που συναντάμε στη χώρα μας και όλα δεν είναι πλάσματα του νερού αλλά αμφίβια) οπότε το χέλι που μόνο κολυμπάει και έχει βράγχια και δεν μπορεί να ζήσει στην ξηρά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταταχθεί στα ερπετά).

      υ.γ. Το σχόλιο δεν έγινε με σκοπό την ειρωνία ή να το παίξω έξυπνος. Ευχαριστώ για την κατανόηση!

      Διαγραφή
    4. Σερ Τόμας είστε πολύ επιστημονικός! Ευχαριστώ, τουλάχιστον τα έβαλα σε τάξη! Δε θα μπερδέυω στο εξής τα ερπετά με τα ψάρια αν και στα Γκαλάπαγκος ακόμα μπερδέυονται από μόνα τους τα είδη,αν είναι να εξελιχθούν για την επιβίωση. Ωστόσο το χέλι είναι ψάρι με έπεισες, αλλά δεν μου κολλάει η έκφραση αν ήσουν ψάρι θα ήσουν χέλι για το Παρτάλι. Αφου δεν είναι ψάρι ούτε ερπετό. Είναι κάτι ανάμεσα. Είναι χέλι!
      Ευτυχώς δεν είναι χάλι
      αλλά ένα απλό Παρτάλι!
      Καλή Πρωτοχρονιά παιδιά!

      Διαγραφή
  9. Γάμησες και έσπειρες Πάρταλε αγόρι μου !
    Χρόνια πολλά ρε και καλή χρονιά να έχεις.
    Και γράψε ένα άρθρο "Συμβουλες προς επίδοξους μπλογκερ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι και άσχημη η ιδέα σου για το άρθρο!
      Χρόνια πολλά και είθε να σε βρει ο νέος χρόνος με μια καλλίγραμμη κορασίδα με τα μπούτια ανοιχτά!

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. όπως συνήθως άρχισα να γράφω ασυναρτησίες και με έναν μαγικό τρόπο μεταμορφώθηκαν σε σοβαρή ανάρτηση...

      Διαγραφή
  11. Χαχαχαχα!!Πρώτον είδα την ταινια της φωτο μόλις πριν από δυο ώρες,
    δεύτερον είστε καθάρματα που δε με φωνάξατε και θα σας αναλάβω να σας στείλω στη κόληση των μπλόγκερ(θα κατευθύνω όλα τα τρολ πάνω σας)
    τρίτον είσαι συγγραφέας!Να το εκδώσεις ώστε μετά από λίγο χρόνια να βγει ταινία με τον Τζιμ κάρευ που θα προβάλει την διορθωμένη πλευρά της ιστορίας!Αυτα!

    Και πάλι ελπίζω ο Θεός των Μπλογκς να σου ρίξει το σερβερ που δε με καλέσατε και μένα!Καθάρματα!Αι στα διαλαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην κόληση των μπλόγκερ τι ακριβώς θα μας κάνουν; θα μας κολλήσουν όλους μαζί;
      Είμαι λίγο συγγραφέας, λίγο κωμικός, λίγο δημοσιογράφος, λίγο φιλόσοφος, λίγο επιστήμονας... τα αρχίδια μου τα δυο είμαι!
      Ρε μέσω τσατ κανονίστηκε και όποιος ήθελε δήλωνε παρών, πως και δεν πήρες χαμπάρι τίποτα?

      Διαγραφή
    2. Προσπερνώ αυτό το γελοίο πνεύμα για ένα τυπογραφικό λάθος και σου υπενθυμίζω πως η κόλαση των μπλογκερ θα ναι τρομερη!!

      Μόνο δυο;Τρια θα έλεγα για να ταιριάζουν με την αλήθεια!:Ρ:Ρ

      Ρε που να το πάρω χαμπάρι;;;;;;Ενημρώστε,βγάλτε φιρμάνι,στείλτε μαιλ!!Εχομεν και δουλειές!Ξανακανονίστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!:)

      Διαγραφή
  12. καλή βερσιόν!
    αν και τα Χριστούγεννα πέρασαν, έπεται πρωτοχρονιά για ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή βερσιόν? απλά καλή?
      Εγώ φταίω που χαλάω πολύτιμη φαία ουσία Χριστουγεννιάτικα... ;)

      καλή χρονιά σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  13. Τσουτσούριασε η τρίχα μου μιλάμε,πολύ ωραίο!

    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπήκες στο πνέυμα του χριστουγεννιάτικου διηγήματος μου!

      Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή
  14. Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν έπος!
    Σε παρακαλώ ύψηστε blogger ΜΠΛΟΥΕΡΓΚΚΚΚΚ μη με αφήσεις να γίνω τόσο χάλια ώστε να ακούω NIVO (wtf ρε φίλε nivo?) σώσε ένα νέο άνθρωπο από την καταστροφή!

    Αυτά καλές γιορτές κι όπως λέει κι ο χωστήρ α γαμήσου, άκου κάγκουρας με nivo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεφτόμουν πως να περιγράψω την απόλυτη ανθρώπινη εξαθλίωση με λίγες λέξεις ώστε να μεγιστοποιήσω το δράμα σου για αυτό και σκέφτηκα τον nivo!

      καλές γιορτές και πάω να πραγματοποιήσω αυτό που ευχήθηκες!

      Διαγραφή
  15. Δε ξέρω τι λες εσύ για το ότι σου κλέβουν την έμπνευση αλλά εμένα μου φάνηκε άκρως εμπνευσμένο!!

    Τόσο που ζήλεψα που δεν το έγραψα εγώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τόσο καλό ή με δουλεύετε; Σκεφτόμουν ακόμα και να μην το δημοσιέυσω...
      Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή
  16. χαχαχα γαμάτο

    δε γράφεις και κανα παραμύθι για μικρά παιδιά ή μικρά μπλογκόπαιδα; Το έχεις! Αλλά βάλε λίγο αίμα μέσα για τα αγοράκια και κανα πόνι για τα κοριτσάκια!

    Χρόνια πολλά καλή χρονιά και άλλα τέτοια και πολλά και τα συναφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως έχω γράψει παιδικό παραμύθι για την ανηψιά μου (με απαγωγές, εκβιασμούς και σία, να μαθαίνει από μικρή πως να επιβιώσει), αλλά μάλλον χάθηκε μαζί με τον αποβιόσαντα σκληρό μου δίσκο...
      Αν το βρω πουθενά θα το δημοσιεύσω!

      Καλή χρονιά να έχεις!

      Διαγραφή
  17. Στο καλό σου με συγκίνησες Πάρταλε!

    Ναι, έχουμε συνεννοηθεί όλοι (και η Βίκυ) και σου ρουφάμε την ενέργεια! Μουαχαχαχαχα!

    Χρόνια πολλά ρε με υγεία και πολύ κάψιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω το δράμα λοιπόν... χεχεχεχε
      Για την ενέργεια θα το διαπιστώσω με το νέο σου άρθρο!

      Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  18. Xρόνια πολλά παρτάλι μου και η νέα χρονιά να σου φέρει ότι ποθείς!!!
    Φιλιάααααααααααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Παλιοκόριτσο (αν και πολύ αμφιβάλλω ότι είσαι). Είπα και εγώ που χάθηκες...

      Καλή χρονιά να έχεις!

      Διαγραφή
    2. Παλιοκόριτσο γίνομαι εκεί που πρέπει και πολύ μου αρέσει ;-)
      Φιλάρες :)

      Διαγραφή
  19. Αν επιδρά η μπλογκοεπαφή στην έμπνευσή σου σε βλέπω στο μέλλον (για να μη γίνεις ο μοναχικός χοντρός του Internet Cafe) να μας παρακαλάς (και να μην απαντω εγώ στα mails του καρακάξου), διότι έγραψες ένα εξαιρετικό φανταστικό διήγημα.
    Και κατάφερες να διαβάζεται και από τους αναγνώστες που δεν παρέστησαν στη Συνάντηση (αντίθετα από εμένα που είχα παράπονα ότι δεν καταλαβαίνουν)..

    Θα έλεγα κι άλλα για την αξία του writer's block ('τρεις μέρες έστυβα το κεφάλι μου') στη δημιουργία αλλά θα γινόταν το σχόλιο σεντόνι και θα αποφύγω..

    Καλό βράδυ και στη Γάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα χοντρός δεν νομίζω να γίνω, με τον διαολεμένο μεταβολισμό που έχω... Φαντασία από την άλλη, αρρωστημένη!
      Και να σκεφτείς ότι στην έκθεση με το ζόρι πέρναγα την βάση! Πρέπει να το τρίψω στα μούτρα της φιλόλογου που μου έλεγε ότι έβγαινα συνέχεια εκτός θέματος!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Χοντρός με τίποτα- το είδα..
      Για την έκθεση.. οι περισσότεροι συγγραφείς ήμασταν σκράπες (στο σχολείο γενικά) μην ανησυχείς..
      Κοινοποίησα απόσπασμα (ίσως το είδες) και άρεσε πολύ. Μια κοπέλα μάλιστα μου είπε πως ζηλεύει την «παρέα» μας [ Τι; Ναι.. ξέρω. ..παρέα;; Χμ... διαφορετικά που φαίνονται όλα απ' έξω..]

      Διαγραφή
    3. Λες? Να μην το αποκλείσω το συγγραφικό δηλαδή?
      Δεν θα ζήλευε και πολύ αν τυχαινε και έβλεπε Tommy, Snake και Χωστήρα τούρνα στις 4 τα ξημερώματα...

      Διαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Γιατί βρε περάσαμε ωραία, φέρε και τον άντρα σου...

      Θενκς, έχεις κανεναν εκδότη πρόχειρο?

      Διαγραφή
  21. Δεν ξέρω τι να απαντήσω, γελάω ακόμα... ξες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χαχαχαχα!
    Χρόνια πολλά πολλά! Χαρούμενα, με Υγεία και αστείρευτη έμπνευση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να συνεχίσει η ρημάδα η έμπνευση στους ιδιους ρυθμούς...

      Καλή χρονιά, να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
  23. Φοβερή ανάρτηση. Φαίνεται το καυσαέριο σου έφερε καλή έμπνευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι καυσαέριο, είναι η αιθαλομίχλη από τις ξυλόσομπες...

      Διαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...