2.2.12

Μετα-Αποκαλυπτικός Οδηγός (Τόμος Α)

Ανησυχείς ότι οι μέρες του πλανήτη μας είναι μετρημένες αλλά δεν ξέρεις με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό; Είσαι από αυτούς που είναι σίγουροι ότι για κάτι μας προετοιμάζουν τα media και το Hollywood; Φοβάσαι ότι δεν θα γνωρίζεις τι να κάνεις σε περίπτωση αποκαλυπτικής καταστροφής στον πλανήτη μας;
Μην φοβάσαι γιατί το έγκυρο επιστημονικό προσωπικό των Παρταλιών μετά από μελέτη εκατοντάδων καταστροφικών ταινιών και βιβλίων, ολοκλήρωσε το απόλυτο εγχειρίδιο που θα σου χρειαστεί σε ενδεχόμενη περίπτωση Καταστροφής!



Προετοιμασία
1. Βγάλε άδεια οπλοφορίας και εξασκήσου στο σημάδι
2. Αποθήκευσε τροφή σε κονσέρβες και εμφιαλωμένο νερό
3. Φτιάξε ένα κιτ πρώτων βοηθειών
4. Χτίσε καταφύγιο και εφοδίασε το με όλα τα απαραίτητα
5. Μάθε πολεμικές τέχνες
6. Άρχισε να γυμνάζεσαι, γιατί θα σου χρειαστεί η δύναμη και η αντοχή

7. Ξέχνα λεφτά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Αξία θα έχουν τα πιο απλά, όπως σπίρτα, κονσέρβες κλπ
8. Απομακρύνσου απο πυκνοκατοικημένες περιοχές, στις οποίες θα προξενηθεί και το μεγαλύτερο χάος
9. Μάθε απλούς τρόπους επιβίωσης, όπως πχ να ανάψεις φωτιά χωρίς αναπτήρα/σπίρτα
10. Αγόρασε μια μηχανή γιατί με το αυτοκίνητο θα είναι δύσκολο να κινηθείς στο μετα-αποκαλυπτικό τοπίο.

ΣΕΝΑΡΙΑ

Πυρηνική Καταστροφή

Γεγονός: Οι ηλίθιοι ηγέτες των υπερδυνάμεων δεν άντεξαν και οδήγησαν τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με τους ελάχιστους επιζώντες να προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν έρημο και μολυσμένο κόσμο.
Κίνδυνοι: Να πεθάνεις από την έκρηξη, να μεταλλαχτείς, να σε φάνε μεταλλαγμένα πλάσματα και να σε κυνηγήσουν συμμορίες παρανόμων και κανίβαλων.
Τι πρέπει να γνωρίζεις: Αν δεν είσαι από τους τυχερούς που έχουν κλεισμένη θέση σε κάποιο υπόγειο καταφύγιο, τότε για να ζεις και να μην είσαι βαριά παραμορφωμένος από την ραδιενέργεια, σημαίνει ότι ήσουν μακριά από τα σημεία των εκρήξεων. Θα χρειαστείς έναν μετρητή ραδιενέργειας ώστε να βρίσκεις μη μολυσμένο νερό και τροφή και σίγουρα ένα καλό οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσεις τα μεταλλαγμένα όντα, αλλά κυρίως τις συμμορίες που θα προσπαθήσουν να σε κλέψουν, να σε βιάσουν ακόμα και να σε κάνουν δείπνο...
Συμβουλή: Συστρατεύσου με μια τέτοια συμμορία αν θέλεις να επιζήσεις...
Σχετικές Τανίες: Mad Max, The Day After, Book Of Eli


Πανδημία
Γεγονός: Θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται προς όλα τα μήκη της Οικουμένης είτε λόγω φυσικής μετάλλαξης είτε πιθανότερα λόγω κάποιας μαλακίας που έκαναν ως συνήθως επιστήμονες κατά την διάρκεια γενετικών πειραμάτων...
Κίνδυνοι: Να κολλήσεις την ασθένεια και να τινάξεις τα πέταλα...
Τι πρέπει να γνωρίζεις: Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν Ανοσία δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλά έραξε και απόλαυσε την ανθρωπότητα να αφανίζεται από την επιδημία. Ειδάλλως προμηθεύσου μάσκες, αντιβιοτικά, κόψε τις σωματικές επαφές κάθε είδους και απάλλαξε από το μαρτύριο τους συγγενείς και φίλους που νόσησαν πριν φυσικά μολύνουν και εσένα (Καλό θα ήταν να καις και τα πτώματα στη συνέχεια).
Συμβουλή: Κλειδαμπαρώσου σπίτι και ευχήσου οι επιστήμονες να ανακαλύψουν γρήγορα την θεραπεία.
Σχετικές ταινίες: 12 Monkeys, Contagion, Outbreak


Οι Μηχανές Επαναστατούν
Γεγονός: Την κάναμε την μαλακία μας! Δημιουργήσαμε μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη και αυτές στη συνέχεια στράφηκαν εναντίον μας...
Κίνδυνοι: Να σε σκοτώσουν οι μηχανές ή ακόμα χειρότερα να σε κάνουν σκλάβο τους...
Τι πρέπει να γνωρίζεις: Ένα όπλο ηλεκτρομαγνητικού παλμού θα ήταν το ιδανικό για να καταστρέψεις τα κυκλώματα των μηχανών, αλλά δύσκολο να βρεθεί. Σίγουρα θα χρειαστεί να βρείς καταφύγιο μακριά από τα Θερμικά Scanner που θα χρησιμοποιούν οι μηχανές για να αναζητούν τους εναπομείναντες ανθρώπους αν θέλεις να επιζήσεις. Αν έχεις την χακεριά μέσα σου, μπορείς να δημιουργήσεις έναν ιό για να τις καταστρέψεις, ειδάλλως να βοηθήσεις στην διασπορά του... Και βέβαια μπορείς να αποκόψεις τις μηχανές από την πηγή ενέργειας που χρησιμοποιούν.
Συμβουλή: Μην ξεχνάς ότι οι μηχανές δεν διαθέτουν αισθήματα, οπότε δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι ούτε το παλιό καλό σου iPhone...
Σχετικές Ταινίες: Terminator, Matrix, i Robot


Ζόμπι
Γεγονός: Τα Ζόμπι κατέκλυσαν τον κόσμο, πιθανότατα από έναν ιό που μόλυνε τους ανθρώπους.
Κίνδυνοι: Να σε κατασπαράξουν ή απλά να σε δαγκώσουν και να γίνεις και εσύ ένας από αυτούς.
Τι πρέπει να γνωρίζεις: Κατά κύριο λόγο χρειάζεσαι τόνους πυρομαχικων, όσο περισσότερα και αποτελεσματικότερα τόσο το καλύτερο, γιατί δεν πεθαίνουν και εύκολα τα μπάσταρδα. Επίσης θα χρειαστείς ένα καλό καταφύγιο για να αποκρούσεις τις επιθέσεις τους όπως και γρήγορα πόδια γιατί (στις περισσότερες ταινίες τουλάχιστον) τα ζόμπι δεν φημίζονται για την ταχύτητα τους. Θα χρειαστείς και μεγάλα ψυχικά αποθέματα ειδικά όταν ένας δικός σου άνθρωπος γίνει ζόμπι δεν θα πρέπει να διστάσεις να τον πυροβολήσεις...
Συμβουλή: Αν είσαι φυσική ξανθιά δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, γιατί τα ζόμπι ως γνωστόν τρελαίνονται για μυαλά!
Σχετικές Ταινίες: Ι am Legend, Dawn of the Dead, Resident Evil


Πρόσκρουση Μετεωρίτη
Γεγονός: Ένας μετεωρίτης έχει κατεύθυνση προς την Γη και η σύγκρουση δεν μπορεί να αποφευχθεί...
Κίνδυνοι: Να πεθάνεις από την πρόσκρουση ή από τις συνέπειες που αυτή θα προκαλέσει.
Τι πρέπει να γνωρίζεις: Πρώτον χρειάζεσαι κωλοφαρδία για να μην είσαι κοντά στο σημείο πρόσκρουσης όπως επίσης και να βρίσκεσαι σε τοποθεσία με υψόμετρο για να γλιτώσεις από τα τεράστια τσουνάμι που θα δημιουργηθούν. Στην χειρότερη περίπτωση που ο μετεωρίτης και το ωστικό κύμα θα σηκώσουν σκόνη που θα επηρεάσει το κλίμα της Γης για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό είναι να έχεις πάλι τα σωστά κονέ ώστε να έχεις κλείσει θέση σε κάποιο υπόγειο καταφύγιο ή να μαζευτείς με άλλους επιζώντες για να συνεργαστείτε και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιβίωσης σας.
Συμβουλή: Βρες καλύτερα ένα καλό υπόγειο καταφύγιο για να μην καταλήξεις σαν τους δεινόσαυρους...
Σχετικές Ταινίες: Deep Impact, Armageddon, Night of the Comet

To Be Continued

31 σχόλια:

  1. Μπράβο βρε παιδιά που μας προετοιμαζετε για την επερχομενη καταστροφή το 2012 (δε λέω καλό το άρθρο σας, αλλά με έπεισε περισσοτερο ο Simigdalenios). Πάντως το μόνο μέρος στον κόσμο που θα βγει αλώβητο από μία τέτοια καταστροφή είναι η Ελλάδα! Εχουμε Μητσοτάκη, είχαμε ΓΑΠ για 4 χρόνια.. κι ειμαστε ακομα ζωντανοιιιιιιι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες;;; Εγώ πιστέυω από την ψωροκώσταινα θα αρχίσει η καταστροφή...

      Διαγραφή
  2. ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩ

    ΘΕΛΩ ΖΟΜΠΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ! ΜΑΔΑΦΑΚΑΡΣ!Και να χω ένα Κνίτη δίπλα μου την ώρα που θα βγαινουν απο τη πηγάδα του Μελιγαλα τα πτώματα να φωνάζει "ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ"....Πόρωση. Πρώτα τον Κνίτη στο δόξα πατρί και μετά τα πτώματα. Fuck Yeah.

    (σ.σ το σκηνικό με Κνιτη είναι εμπνευσμένο από Πανούση και το χω προσαρμοσει σε ένα ημιτελες σενάριο που έχω κάνει για Zombie Outbreak στην Ελλάδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα να πυροβολήσεις τον Κνίτη στα γόνατα, ώστε να μην μπορεί να περπατήσει και να απολαύσεις το τσιμπούση των ζόμπι... Στην συνέχεια μπορείς να ασχοληθείς και με τους ζωντανούς νεκρούς!

      Διαγραφή
    2. Xmmm..Guess who's got credit for contributing a page in the script...

      Καλή ιδέα. Πολύ καλή θα έλεγα. Εξαιρετικά σατανική θα έλεγα...

      Διαγραφή
    3. Δεν είσαι ο μόνος που γράφεις σενάρια με ζόμπι!

      Διαγραφή
    4. @ Snake Plissken Πληρώνω όσο όσο για να δω το σενάριο για "Zombie Outbreak στην Ελλάδα". Έχεις σκεφτεί και πιθανούς ηθοποιούς; Αχαχαχαχαχα, έχω λιώσει!

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. @ Μαρία: Υπάρχουν δύο treatments ένα πιο μπαχαλέ, κάτι σε Return Of The Living Dead (έχει και τον Κνίτη μέσα ο οποίος έχει βγάλει τέσσερα-πέντε gags μέχρι στιγμής. Είναι ο Tar-man ο αντίστοιχος δηλαδή) και άλλο ένα πιο μουντό και dark σαν old school zombie flick (χωρίς κνίτη).

      Όχι casting στο μυαλό μου ούτε για πλάκα δεν έχω κάνει. Αυτό εξαρτάται από τον casting manager χαχαχα. Αν γίνει ποτέ ταινία θα έχω δικαίωμα βέτο όμως σίγουρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

      Βασικά το χω στην άκρη εδώ και 5-6 χρόνια περίπου, γραμμένο και στα Αγγλικά κιολας, international format μία σελίδα ένα λεπτό διάρκειας. Διευκρινήσεις πλάνα εσωτερικά/εξωτερικά/πανοραμικά fade in/fade out/διαλόγους κτλ. Go figure...Απλά το παράτησα στην άκρη. Δεν μου κάνει κλικ να κάτσω να το τελειώσω. Είχα πιάσει μετά ένα άλλο το τελείωσα μετά από πάρα πολύ καιρό, έτρεχα να το κατοχυρώσω, το στειλα έξω μπας και γίνει κάνα κουλό και απλά αναμένω το θαύμα.

      Διαγραφή
    7. Αν θέλεις πάντως, αναλαμβάνω ευχαρίστως σκηνοθεσία, βιντεολήψη και διεύθυνση φωτογραφίας... Ο πρωταγωνιστής θα επιλεγεί με εντελώς αξιοκρατικές μεθόδους! Τις πρωταγωνίστριες στις χαρίζω! Μια μακιγιέζ μας λείπει κι ένας παραγωγός!

      Διαγραφή
  3. έξυπνη και απολαυστική ανάρτηση :)
    όταν ήμουνα μικρή είχα φτιάξει ένα σακίδιο και το είχα κάτω από το κρεβάτι μου, έτοιμο και εξοπλισμένο για περίπτωση ανάγκης!
    καιρός μάλλον να το επαναφέρω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες κάτι είχες υποπτευθεί από μικρή... και από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια! Πιστεύω ότι τα σημάδια είναι πολλά για να τα αγνοήσουμε...

      Διαγραφή
  4. Μμμμμ θέλω και το μέρος Β μην έχει και τίποτις βρικόλακες που μου αρέσουν, αν πρέπει να επιλέξω από δω θα επιλέξω το μετεωρίτη γιατί θα χει και εφέ, που να τρέχω τώρα γέρος άνθρωπος να ξεφύγω απ τα ζόμπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ, οι βρυκόλακες είναι ύπουλα όντα. Δεν ενδιαφέρονται να καταστρέψουν τον κόσμο αλλά να τον ελέγχουν... Μην ανησυχείς όμως, το μέρος Β θα έχει εξωγήινους και πολλές φυσικές καταστροφές!

      Διαγραφή
  5. και εγώ μετεωρίτη θα πάρω γιατί όσο να πεις μια φυσική καταστροφή κάνει άλλο τζέρτζελο...αλλά αφού θα υπάρξει και β μέρος το οποίο θα έχει και άλλες φυσικές καταστροφές,δεν θα βιαστώ,θα τα βάλω κάτω και θα βγάλω πόρισμα τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω θα ικανοποιήσει την όρεξη σου για καταστροφές το Β μέρος!!!

      Διαγραφή
  6. Εγώ είμαι ο Γούλβεριν και σας γράφω όλους στ' αρχίδια μου.Αν δεν παίζει ο Μαγκνίτο να με κάνει κουτί για σαρδέλες είμαι κομπλέ λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα, τι Γούλβεριν και μαλακίες...
      Τον μόνο μεταλλικό πράγμα στο σώμα σου είναι ένας μεταλλικός δονητής στον κώλο σου!

      Διαγραφή
  7. ΖΟΜΠΙ! Δεν υπάρχει καλύτερη καταστροφή! Θα τα παρακαλούσα να με δαγκώσουν για να γίνω και γω ζόμπι και μετά θα πήγαινα να "ψυχαγωγήσω" όσους μου έβγαλαν το λάδι προ καταστροφής! Θα περνούσα μια βόλτα και στον κύριο από πάνω να του κάνω ναζάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε Νάμι να γίνεις και ζόμπι για χάρη του...
      Κάτσε να τα πολεμήσουμε μαζί τα μπάσταρδα, χρειαζόμαστε την δύναμη σου!!!

      Διαγραφή
  8. Ειμαι περιεργος να δω τι αλλο θα περιεχει ο τομος Β..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έδωσα μια ιδέα στον tremens πιο πάνω. Τα υπόλοιπα έκπληξη!

      Διαγραφή
  9. Δε μου λέτε Παρτάλια, αυτός ο πυρετός που έχω από χθες μήπως είναι από τον θανατηφόρο ιό που εξαπλώνεται προς όλα τα μήκη της Οικουμένης; Μήπως πρόκειται οσονούπω να τινάξω τα πέταλα; Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά μήπως δεν προλάβω να διαβάσω το μέρος βον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μάθουμε σύντομα (εμείς τουλάχιστον χεχεχε)!!!
      Επειδή βλέπω το κρίσιμο της κατάστασης, θα επισπεύσω τις διαδικασίες...

      Διαγραφή
  10. Δηλαδή εσύ μου λες τώρα να βάλω στην βαλίτσα μου τα......στρινγκ και να περιμένω το τέλος;
    Αλήθεια,΄ πόσα στριγκάκια να χώσω στο βαλιτσάκι;
    Περιμένω με αγωνία διευκρινήσεις στο β΄ μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά θα ήθελα να μου λύσεις την απορία τι τα θες τα στρινγκ αν καταστραφεί ο κόσμος;;;
      Δεν ξέρω βέβαια αν είναι χρήσιμα ως σφεντόνες!

      Διαγραφή
    2. Όταν κάτω από κάθε είδους καταστροφή μου δίνεις και μία συμβουλή για τον τρόπο επιβίωσης,σημαίνει ότι έχω μια πιθανότητα να επιζήσω.
      Πως λοιπόν θα πορευτώ εγώ στην νέα εποχή χωρίς ένα υποτυπώδες.....βρακί στον κώλο;

      Διαγραφή
  11. Μην φοβάστε ρε. Ότι και να γίνει έχουμε Alza. Θα μας σώσει το παληκάρι αν του το ζητήσω σαν χάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά ρε δεν την παλεύει κανείς με τίποτα. Αίσχος, Ντροπή και όνειδος. Με έπιασε μια γρίπη και εσύ άρχισες πάλι να σπέρνεις τον πανικό και τον τρόμο. Παλιοπαρτάλι πάρτο αλλιώς δεν έχω όρεξη για ζόμπια πρωινιάτικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σπέρνω τον τρόμο, απλά σας προετοιμάζω για να μην τρομκρατηθείται σε περίπτωσεις όπως οι παραπάνω...
      Τι θα γίνει με τις γρίπες;;; Ρε μπας και άρχισε καμιά Πανδημία και δεν θέλουν να μας τρομοκρατήσουν;

      Διαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...