8.9.11

Επιστροφή στην Δραχμή!

Επειδή κυκλοφορούν πολλά σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή, τα παρτάλια σας παρουσιάζουν 10 λόγους υπέρ του εθνικού μας νομίσματος:



1. Με μια απλή υποτίμηση της δραχμής μειώνουμε χρέη και ελλείμματα και ο απλός λαός δεν παίρνει μυρωδιά (εκτός από τους γνωστούς πολιτικών που όλως τυχαίως προλαβαίνουν και αλλάζουν σε άλλο νόμισμα).

2. Ατάκες του τύπου "πάρε έναν Κολοκοτρώνη" θα ξαναγίνουν πάλι επίκαιρες και σημαντικές μορφές της ελληνικής ιστορίας θα εμπεδωθούν ξανά στην μνήμη μας.



3. Το παλιό καλό επάγγελμα "Ανταλλακτήριο Συναλλάγματος" θα γνωρίσει νέα άνθιση και θα μειωθεί η ανεργία.

4. Ο μισθός μας θα αποτελείται από πολλά χαρτάκια και όχι από ένα δύο χαρτονομίσματα μωβ και κίτρινου χρώματος και το πορτοφόλι μας θα μοιάζει πάντα γεμάτο.



5. Θα πληρώνουμε με χαρτονομίσματα τον καφέ μας και άλλα καθημερινά προϊόντα και όχι με κέρματα και με αυτόν τον τρόπο θα φοβόμαστε να ξοδέψουμε πολλά.

6. Τραγούδια κλασικά για την δραχμούλα μας, όπως "Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια" κλπ, θα ξαναγίνουν πάλι "Χιτ"!



7. Στις πινακίδες που αναγράφονται οι προϋπολογισμοί έργων θα φαίνονται πάρα πολλά μηδενικά και έτσι θα είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελεί η κυβέρνηση μας!

8. Θα αρχίσουμε να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα αφού τα εισαγόμενα θα έχουν γίνει άπιαστα για την τσέπη μας.



9. Οι παλιοί θα νοσταλγήσουμε τις εποχές που πηγαίναμε στα κερματάδικα και ρίχναμε το μεγάλο εικοσάρικο αντί για κατοστάρικο στην σχισμή και την ικανοποίηση που μας έδινε αυτή η πράξη.

10. Οι ξένοι θα έρχονται κατά εκατομμύρια για να τα σκάνε στην φθηνή Ελλάδα και αν μεταναστεύσουμε για λίγα χρόνια στη βόρεια Ευρώπη για δουλειά στον γυρισμό θα αγοράζουμε 2-3 οικόπεδα.

6 σχόλια:

  1. Να σκέφτονταν και λιγάκι στην κυβέρνηση τι καλά θα ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανατριχίλα μου προκάλεσες

    ioannis_the_great

    Y.G θα επανέλθω με κανονικό σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρίγη συγκίνησης εννοείς για τις παλιές καλές εποχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας συμφέρει να επιστρέψουμε στη δραχμή παρτο χαμπάρι ..... οχι και να ριγήσω απο συγκίνηση
    Να φταντάστειτε αγαπητά μου παρτάλια οτι το κόστος που θα έχει ο καθένας απο εμάς είναι 12.500 € αν επιστρέψουμε στη δραχμή. Επίσης η σημασία που θα έχει μια επιστροφή θα είναι να έχουν χειρότερη ισοτιμία και να χάσει το νόμισμα 5 φορές την αξία του απο εκεί που το αφήσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oύτε τους ευρωπαίους φίλους μας τους συμφέρει! Που θα βρούνε ξανά τέτοια κορόιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...