13.2.13

H Ιστορία του έρωτα

Χωρίς πολλά πολλά γιατί βαριέμαι και τις εισαγωγές...
To έγκυρο επιστημονικό προσωπικό των Παρταλιών σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία του έρωτα από τις απαρχές του κόσμου μέχρι την σημερινή εποχή!


Κήπος της Εδέμ (έλα ντε? π.χ.)
Μόλις τελείωσε η έβδομη και τελευταία μέρα της δημιουργίας, ο Θεός άραξε στην αναπαυτική του πολυθρόνα για να ξεκουραστεί. Δεν πρόλαβε όμως να χαρεί για πολύ γιατί μετά από λίγες μόνο ώρες τον ενόχλησαν το πρόβατο, η κατσίκα και η κότα τα οποία και κατήγγειλαν τον Αδάμ για απόπειρα βιασμού. Ο Ύψιστος κατάλαβε αμέσως την μαλακία που είχε κάνει και δημιούργησε από το πλευρό του Αδάμ την Εύα! Ο Αδάμ όμως είχε προλάβει να ερωτευτεί όλα τα πλάσματα του κήπου και το άτριχο σώμα της Εύας δεν του ανέβαζε την λίμπιντο, οπότε οι κτηνοβασίες έδιναν και έπαιρναν. Ο Θεός μην αντέχοντας άλλο (ενώ και η πρωτόπλαστη είχε αρχίσει να του εκφράζει τα παράπονα της και να αρχίζει τα κολλητιλίκια με το φίδι), εμφανίστηκε μπροστά στον Αδάμ, του έδειξε την Εύα και του είπε με αυστηρό ύφος: "Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι!".


Βουνά Γκρουγκ (10.000 π.χ.)
Η αρχαία φυλή των Γκρου είχε ένα βάρβαρο ερωτικό έθιμο. Οποιοσδήποτε μπορούσε να προσκαλέσει σε μάχη ένα άλλο μέλος της φυλής του με έπαθλο την γυναίκα του. Για τις περιβόητες αυτές μάχες τοποθετούνταν στο κεφάλι των μονομάχων κέρατα από ένα από καιρό εξαφανισμένο είδος ταράνδου. Στη συνέχεια έπαιρναν φόρα και συγκρουόταν κεφάλι με κεφάλι. Ο ηττημένος εκτός από την γυναίκα που έχανε, ήταν αναγκασμένος να φορά τα κέρατα στο κεφάλι του για διάστημα 3 φεγγαριών, εξ ου και η χρήση της λέξης κερατάς για αυτό τον σκοπό. H γυναίκα σπάνια εκδήλωνε τα συναισθήματα της και συνήθως ο έρωτας την χτύπαγε κατακέφαλα... Ο έρωτας στην πιο αγνή του μορφή!


Όρος Όλυμπος (1585 π.χ.)
Ο Δίας πιάνεται στα πράσα από την σύζυγο του Ήρα στο κρεβάτι με τρεις νύμφες. Για να καλύψει τον κώλο του ρίχνει το φταίξιμο στον καθυστερημένο γιό της Αφροδίτης "Έρωτα" που έπαιζε εκείνη την στιγμή στο διπλανό δωμάτιο με ένα τόξο και κάτι βέλη που του χάρισε η νονά του η Άρτεμις. Η Ήρα η οποία δεν φημιζόταν για την εξυπνάδα της έχαψε το παραμύθι του ανδρός της (ότι τα βέλη ήταν μαγικά και οποιονδήποτε πετύχαιναν του προξενούσαν άσβεστο ερωτικό πάθος για το πρώτο άτομο που θα έβλεπε μπροστά του) και έτσι τον συγχώρησε. Για να τον ευχαριστήσει που τον κάλυψε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση ο Δίας ανακήρυξε τον Έρωτα Θεό και το όνομα του έγινε συνώνυμο της έλξης μεταξύ δύο ατόμων με σκοπό την συνουσία κατά την διάρκεια των αιώνων...


Τροία (1250 π.χ.)
H Ομηρική ιστορία της Τροίας αποδεικνύει ότι  χμμ... ο έρωτας καράβια σέρνει. Ο πορνόγερος Μενέλαος εκμεταλλεύτηκε το βασιλικό του αξίωμα και παντρεύτηκε την πιο όμορφη κοπέλα της Σπάρτης η οποία και είχε λιγότερα από τα μισά του χρόνια. Κατά την διάρκεια όμως μιας δεξίωσης προς τιμήν των απεσταλμένων της Τροίας, η Ελένη φασώθηκε στο κελάρι με τον νεαρό πρίγκηπα της Τροίας Πάρη και υπό την επήρεια του αλκοόλ αποφάσισαν να κλεφτούν. Ο Μενέλαος με την βοήθεια του αδερφού του Αγαμέμνονα ξεσήκωσε όλη την Ελλάδα για την εκδίκηση του. Για 10 περίπου χρόνια η περιοχή έξω από τα τείχη της Τροίας πλημμύρισε στο αίμα με χιλιάδες νεκρούς, βιασμούς, καταστροφές ενώ ταυτόχρονα στα πριβέ δωμάτια του Πάρη στο ρετιρέ του παλατιού το ανέμελο ζεύγος συνέχιζε της ακόλαστες πράξεις. Φήμες ότι στο πρωτότυπο κείμενο αναγραφόταν και η φράση "εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ...ι χτενίζεται" ερευνόνται από τους ιστορικούς μας συνεργάτες.

Αλεξάνδρεια 50 π.χ.
Η Κλεοπάτρα βασίλισσα της πτολεμαϊκής Αιγύπτου και γνωστή ανάφτρα της εποχής δεν μπορούσε να αντισταθεί σε οτιδήποτε έφερε το όνομα Καίσαρας στο πρώτο συνθετικό. Πρώτο της θύμα ο Ιούλιος, τον οποίο ξελόγιασε, μετακόμισε μαζί του στην Ρώμη παρότι ήταν ήδη παντρεμένος, έφερε στον κόσμο το παιδί του, τον έπεισε να γίνει δικτάτορας με αυτήν βασίλισσα και με αυτά τον οδήγησε στην δολοφονία του από τον Βρούτο. Μετά την περιπέτειά της με τον Ιούλιο αποφάσισε να αποπλανήσει τον Μάρκο Αντώνιο και να τον θέσει αντιμέτωπο με τον πρώην σύμμαχο του Οκταβιανό με λάφυρο την θέση του Καίσαρα. Η Κλεοπάτρα λοιπόν έπιασε από την ρωμαική του μύτούλα τον κακόμοιρη τον Αντώνιο και τον οδήγησε στην καταστροφή, όπου νικημένος αυτοκτόνησε πέφτοντας πάνω στο σπαθί του. Στη συνέχεια και επειδή η μπογιά της δεν περνούσε πλέον αποφάσισε να διαβεί αντίστοιχο δρόμο με τον εραστή της...


Ρώμη (269 μ.χ.)
Ένας νεαρός Ρωμαίος ιερέας ονόματι Βαλεντίνος τελεί τους πρώτους χριστιανικούς γάμους στην ιστορία, κάτι που εξοργίζει την ειδωλολατρική Ρωμαϊκή ηγεσία. Ορισμένες φήμες ότι ο αυτοκράτορας Κλαύδιος διέταξε την θανάτωση του αποδείχτηκαν αναληθείς. Η αληθινή ιστορία έχει ως εξής: Ορισμένοι άντρες τους οποίους είχε παντρέψει ο Βαλεντίνος τον επισκέφτηκαν ύστερα από λίγα χρόνια με σκοπό να ακυρώσει το μυστήριο γιατί δεν άντεχαν άλλο την καταπίεση από τις γυναίκες τους. Η απάντηση του Αγίου "Ούς ο Θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω" δεν τους άρεσε και πολύ και έτσι ο κακόμοιρος Βαλεντίνος μαρτύρησε στα χέρια τους...

Κωνσταντινούπολη (821 μ.χ.)
Ο νεαρός αυτοκράτορας Θεόφιλος είχε αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του κατά την διαδικασία επιλογής νύφης που διοργάνωσε η μητριά του στο παλάτι. Ξάφνου σαν οπτασία εμφανίζεται στην αίθουσα ένα γαμάτο γκομενάκι  μια πανέμορφη νέα με το όνομα Κασσιανή! Ο λιγούρης Θεόφιλος την ερωτεύτηκε σφόδρα και έσπευσε να της δώσει το χρυσό μήλο, δυστυχώς χωρίς να αμελήσει να πει και την εξής κοτσάνα: "από την γυναίκα προέρχονται τα κακά", με την Κασσιανή σαν κλασική γυναίκα να του την λέει "και από μια γυναίκα ήρθαν στον κόσμο τα καλά"! Χωρίς πολλά λόγια ο Θεόφιλος μούτρωσε, έδωσε το μήλο στην όρκα την Θεοδώρα που τον προξένευε η μητριά του και έχασε το κορμί... ενώ και η Κασσιανή μετάνοιωσε που έχασε τα λεφτά αισθήματα του νεαρού αυτοκράτορα και το ρίξε στην καλογερική! Φήμες ότι ο Θεόφιλος την επισκεπτόταν συχνά και αναστέναζε το κελί της ενδέχεται και να αληθεύουν...


Βερόνα (1595 μ.χ.)
Στην όμορφη αυτή ιταλική πόλη γράφτηκε το μεγαλύτερο ερωτικό δράμα όλων των εποχών. Ξεχάστε τις μαλακίες που σας είπε ο Σέξπιρ και ακούστε τα πραγματικά γεγονότα. Ο Ρωμαίος ήταν ένας γνωστός ηδονοβλεψίας της εποχής και σε μια εποχή που δεν είχαν εφευρεθεί τα κιάλια ή το facebook, ο μόνος τρόπος για να ικανοποιήσει το βίτσιο του ήταν να σκαρφαλώνει σε μπαλκόνια όμορφων κορασίδων ώστε να τις πάρει μάτι. Έλα όμως που η Ιουλιέτα ήταν νυμφομανής και με το που αντιλήφθηκε τον Ρωμαίο να κρέμεται από την μπουκαμβίλια τον προσκάλεσε στο δωμάτιο της ντυμένη μόνο με τα απαραίτητα. Με τα πολλά συνευρέθηκαν και η Ιουλιέτα έμεινε έγκυος. Ο Gay αρραβωνιαστικός της ο Πάρης αναρωτήθηκε πως έγινε κάτι τέτοιο αφού δεν την είχε αγγίξει ποτέ, κάτι που δεν μπόρεσε ποτέ να εξηγήσει στον εραστή του Μερκούτιο ο όποιος τον σκότωσε σε έγκλημα πάθους, ενώ στη συνέχεια ο Ρωμαίος ήπιε δηλητήριο όταν το αποτέλεσμα του test DNA βγήκε θετικό και τον ακολούθησε και η Ιουλιέτα που φοβόταν να εξηγήσει στον αυταρχικό πατέρα της Καπουλέτο τι στα κομμάτια συνέβαινε. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και το γεγονός ότι ο Ρωμαίος ήταν 19 και η Ιουλιέτα 12, καταλαβαίνεις για το πόσο αρρωστημένη ιστορία μιλάμε... και γιατί ο Σέξπιρ την παρέφρασε!



Αυστρία (1907 μ.χ.)
Μια εβραία καθηγήτρια της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Βιέννης δέχεται έναν νεαρό ζωγράφο ονόματι Αδόλφο για να εξετάσει την αίτηση εισαγωγής του στην σχολή. Η καθηγήτρια αφού εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά τον άπειρο νέο, στην συνέχεια τον παρατάει σαν στημένη λεμονόκουπα και απορρίπτει την αίτηση του. Ο Αδόλφος παρότι με καταρρακωμένη ψυχολογία, δεν θα το έπαιρνε και τόσο χαλαρά και θα αναζητούσε εκδίκηση. Μετακομίζει στην Γερμανία, ανέρχεται σιγά σιγά στην ηγεσία του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, γίνεται καγκελάριος, προσαρτά Αυστρία, Ουγγαρία και σία και αφού κλείσει την σχολή καλών τεχνών της Βιέννης αναζητά τα ίχνη της κυνηγημένης εβραίας καθηγήτριας που του ράγισε την καρδιά καταδιώκοντας τους εβραίους και εισβάλλοντας σε Πολωνία αρχικά και στην συνέχεια σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία κ.ο.κ.! Τα αποτελέσματα αυτής της ερωτικής απογοήτευσης είναι λίγο πολύ γνωστά...

50 σχόλια:

  1. Αχ, καλά λοιπόν το πε ο ποιητής, του έρωτα μέγα κακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ήξερα οτι ΑΥΤΕΣ φταίνε για όλα, αλλά δεν το ήξερα ότι φταίνε και για τον 2ο ΠΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλους τους πολέμους φτάινε! Από τον πρώτο που έγινε για την κατάληψη μιας σπηλιάς επειδή άρεσε η θέα στην γυναίκα του αρχηγού!

      Διαγραφή
  3. Είχα μια υπόνοια ότι ιστορικά γεγονότα παρουσιάζονται εντελώς αλλοιωμένα, τώρα και με την ανάρτηση αυτή σιγουρεύτηκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε να βάλω και πηγές για να μην με θεωρήσετε αναξιόπιστο...

      Διαγραφή
  4. Απίθανος! Μπράβο!
    Είδες που μας μαθαίνουν λάθος ιστορία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχα καλά το πιο επικό είναι με το Ρωμαίο και τη Τζούλιετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρισπέκτ για το καλύτερο πόστ για αυτή την γαμημένη αυριανή ημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι Σατανάς! Επιτέλους διαβάσαμε και κάτι ωραίο για αυτήν την καταραμένη ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α,εδώ θα 'ρχομαι να μορφώνομαι!

    Μας την φύλαγες την αναρτησούλα για παραμονές,ε;Καλά έκανες.Έχω βαρεθεί να βλέπω «μοναδικές προσφορές» για «ρομαντικό σπα με το άλλο σας μισό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις εμένα για να μορφώνεσαι βλέπω να πατώνεις στις πανελλήνιες!

      Διαγραφή
  9. Το ήξερα πως ο γιος της Αφροδίτης είναι καθυστερημένος..είναι και στραβός λένε οι πηγές μου..κι έγινε και θεός με μέσον...καμιά αξιοκρατία!!
    Κι αυτό το πράμα κυκλοφορεί οπλισμένο κι ελεύθερο...τι να πω πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα παραδειγματα της στραβομάρας του είναι χιλιάδες και τα βλέπουμε καθημερινά δίπλα μας...

      Διαγραφή
  10. Καλά το είχα καταλάβει από χρόνια τώρα τι κουμάσι ήταν ο Ρωμαίος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα να μη λέμε παραμονές Βαλεντίνου κάλαντα με καρδιά - τρίγωνο...???Aπαράδεκτο :p:p:p
    Στο θέμα μας όμως!Επιτέλους,διάβασα κάτι καλό για τον έρωτα σήμερα και ξέφυγα από καρδούλες,δωράκια και ζουζουνιές σε αναρτήσεις.
    Καλό σου βράδυ παρτάλι μου

    Υ.Γ. Τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου μάγκας είναι αυτός που κάνει σεξ χωρίς να χαλάσει ούτε ένα ευρώ...ενημερωτικά το λέω για τους Βαλεντινιακούς :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ελλεεινός και τρισάθλιος εκανε τέτοιο πράγμα?
      Μάγκας κατά την γνώμη μου είναι αυτός που δεν περιμένει να κάνει σεξ σε αντάλαγμα από δωράκια, ποιηματάκια και άλλες μπούρδες

      Διαγραφή
    2. Το ίδιο λέμε,απλά με άλλα λόγια,χαχαχα :p

      Διαγραφή
  12. ΧΑχαχαχα!!Επιτέλους μια ανάρτηση που λαμβάνει υπόψιν τα ιστορικά δεδομένα!!
    Έτσι υποδεχόμαστε εμείς την 14η Φλεβάρη!!:Ρ:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν συμπαραγωγή με το History Channel, μόνο που αφαίρεσα τις παραπομπές σε εξωγήινους!

      Διαγραφή
  13. Ευτυχώς που δεν ήθελες να γράψεις και πολλά...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξεφτυλίζω τελείως όταν κάνω ιστορικές αναδρομές, δεν θέλω να μου ξεφύγει καμία πτυχή της ιστορίας...

      Διαγραφή
    2. Τέτοια λες και σε λατρεύει ο πίκολο Ρας :)

      Διαγραφή
    3. Σιγά μη λατρέψουμε τον κινούμενο στόχο!Μόνο το Βλαδίμηρο λατρευουμε!!:Ρ

      Διαγραφή
    4. Είμαι νίντζα ρε! Δεν με πιάνει το μάτι σου...

      Διαγραφή
    5. ΩΧ!...στούμπος είσαι? αχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    6. Τι στούμπος ρε??? Δύο μέτρα είμαι...

      Διαγραφή
    7. Συ είπας ότι δεν σε πιάνει το μάτι μου...

      Και που ξέρεις ρε τι πιάνει το μάτι μου, αλήθεια??? :)

      Εκτός κι αν είσαι ευλύγιστος σαν χέλι, χόρευες το τσιφτετέλι (σαν και μένα χοχοχο)!


      (ωραία, να μαζευόμαστε οι ψηλοί κάπου να κάνουμε ομάδα, 2 είμαι κι εγώ -μέτρα, ε? ;) )

      Διαγραφή
  14. Για να τιμηθεί το κείμενο σου σωστά πρέπει να πιείς μια μπύρα στα Εβερεστ (εναλλακτικά στο καφενείο της γειτονιάς) και χαιδεύοντας μπυροκοιλιά να πείς ξεφυσώντας "αυτές οι καριόλες φταίνε για όλα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιμάς!!!
      Αλλά και με μια ρετσίνα ικανοποιημένος είμαι...

      Διαγραφή
  15. Σίγουρα βαστάς από τους Ελ για να ξέρεις τόσες λεπτομέρειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με συγκίνησαν οι παρταλοϊστορίες σου....

    Τετοιοι έρωτες δεν υπάρχουν πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να σας δημουργήσω ποικίλα συναισθήματα και με μοντέρνες ιστορίες δεν θα τα κατάφερνα...

      Διαγραφή
  17. Ειλικρινά υποκλίνομαι! Μακραν το καλύτερο ποστ για την σημερινή μέρα! Πάλι καλά που έχουμε και εσένα και τα λές τα πράγματα έτσι όπως πραγματικά έχουν! Θα κάνω σεαρ να διαδώσω την αληθινή ιστορία!! αχαχχαχαα

    Καλημέρα και καλα να περάσετε σήμερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε σέαρ αλλά πρόσεχε μην κάψεις κανέναν κακόμοιρο που δίνει πανελλήνιες στην ιστορία...
      Και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  18. Eσύ παρτάλι μου ,
    πρεπει να εισαι ερωτευμενος με την ιστορια.Δεν εξηγειται διαφορετικα!
    χαχαχα ωραιο το κείμενο και επιτελους κατι διαφορετικο απο τα πολυ γλυκαναλατα!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ερωτευμένος με την ιστόρία, για αυτό τις γ...α τα ράμματα!

      Διαγραφή
  19. Πολύ καλό post!!! Χαχαχαχαχα! Βάλε το όμως ακατάλληλο για ανηλίκους μην ξεχάσουν τα μικρά παιδάκια τη λίγη ιστορία που μαθαίνουν στο σχολείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε να προειδοποιήσω , έχεις δίκιο. Αλλά αν είναι τόσο στούρνοι ώστε να πιστεύουν ένα site που λέγεται παρτάλια δεν μπορώ να κάνω και πολλά!

      Διαγραφή
  20. Οι μεγάλοι έρωτες διαδραματίζονται την σήμερον ημέρα στα δωμάτια του γαμηστρωνα του αιλοινα φοιραιρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα μεταξύ καθαρών ελλήνων, διενεργείται έλεγχος στην είσοδο!

      Διαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...