2.5.13

Περί Θρησκειών...

Βαρέθηκες την νηστεία και την προσευχή, τους παππάδες και τις εκκλησίες, τις επαναλήψεις του Ιησού του Τζεφιρέλι και τον Πέτρο Γαϊτάνο, τα θρησκευτικά στο σχολείο και την μάνα σου που σε πεθαίνει στην νηστεία μεγαλοβδομαδιάτικα; Μην ανησυχείς, θρησκείες υπάρχουν πολλές, κάθε μία με τα θετικά της και τα αρνητικά της. Αν τα βάλεις κάτω είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις αυτήν που σου ταιριάζει!



Ισλαμισμός
+ Μπορείς να φτιάξεις επιτέλους το δικό σου χαρέμι, να είσαι ένα φαλλοκρατικό γουρούνι με την συναίνεση και του πεθερού σου, ενώ σαν ανταμοιβή τσάκο και 72 παρθένες μετά θάνατον. Συμφέρει πολύ να είσαι άντρας σε αυτήν την θρησκεία!
- Για τους ίδιους λόγους δεν το συστήνουμε αν είσαι γυναίκα (τουλάχιστον μη υποτακτική), αν έχεις περίεργες σεξουαλικές ανησυχίες, αν θέλεις να λες ελεύθερα την γνώμη σου ούτε βέβαια αν είσαι ένας μικροαπατεώνας που θέλει τα χέρια του (οι μεγαλοαπατεώνες σε όλες τις θρησκείες την βγάζουν καθαρή)... Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες κοινωνίες είναι λίγο οπισθοδρομικές είναι επίσης ένα μεγάλο μείον, ενώ και το Ραμαζάνι δεν παλεύεται χωρίς φαγητό, ποτό και τσιγάρο!


Ιουδαϊσμός
+  Σου προσφέρουν δωρεάν περιτομή στην βρεφική σου ηλικία και σου ετοιμάζουν παρτάκι σε μπαρ για την ενηλικίωση σου, η τουλάχιστον αυτό ελπίζω το "bar mitzvah" να σημαίνει... Ενδιαφέρον παιδική ηλικία δεν μπορείς να πεις. Αν τα βρεις σκούρα, η θρησκεία είναι εδώ και σε επιδοτεί με ένα σεβαστό ποσό να μετοικίσεις στο Ισραήλ, διώχνοντας ταυτόχρονα τους αυτόχθονες απολίτιστους από την πατρογονική σου εστία.
-  Έχεις συνολικά 613 εντολές να τηρείς, οπότε αν οι 10 σου φαινόταν πολλές θα δυσκολευτείς να τις μάθεις. Αν εξαιρέσεις κάποιους περιορισμούς στην διατροφή (ξέχνα το ζουμερό μπέϊκον και τα λουκανικάκια) και ότι θα σε βρίζει ο μισός πλανήτης βάσει στερεοτύπων, δεν υπάρχουν άλλα αρνητικά!




Βουδισμός
+ Πιστεύουν ότι η ύπαρξη είναι πόνος (δεν έχουν και πολύ άδικο) και μέσα από τον διαλογισμό μπορείς να επιτύχεις το αποκορύφωμα, την Νιρβάνα καθώς και την ψυχική ηρεμία του Ζεν! Επίσης μπορείς να αποκτήσεις επιτέλους το σώμα ενός Θεού (του Βούδα), αν και ο συγκεριμένος θεωρείται δάσκαλος από τους υποστηρικτές του και ο πρώτος Πεφωτισμένος!
- H θρησκεία είναι εναντίον της βίας, οπότε το μόνο που έχεις να ελπίζεις για εκδίκηση είναι το άτιμο το κάρμα. Ρώτα και τους Θιβετιανούς τι υπομονετικοί είναι...


Ινδουισμός
+ Η συγκεκριμένη θρησκεία επίσης δεν αποδέχεται οποιασδήποτε μορφής βία, αποδέχεται την επιστήμη ενώ έχει και μπόλικους Θεούς για ποικιλία. Τέλος πάντα ελπίζεις να μετενσαρκωθείς σε κάτι καλύτερο λόγω έντιμου βίου.
- Όχι, σε καρφιά δεν σε αναγκάζουν να κοιμηθείς, αλλά δεν μπορείς να γευτείς πλέον το γευστικό βοδινό μπιφτεκάκι σου και αν οι αγελάδες του γείτονα μπουν στο χωράφι σου μπορούν να στο κάνουν άνετα πουτάνα γιατί απαγορεύεται να τις πειράξεις. Τέλος αν έζησες μια ακόλαστη ζωή, οι πιθανότητες να ξαναγεννηθείς κάτι σε σκουληκοειδές αυξάνονται...




Σαηεντολογία
+ Έχεις πολλές πιθανότητες να γνωρίσεις τον Τομ Κρουζ από κοντά. Επίσης κάτι λένε ότι θα σου αποκαλύψουν την μεγάλη αλήθεια για το σύμπαν μόλις ανέβεις κλιμάκια στην ιεραρχία της θρησκείας και είσαι έτοιμος να μάθεις τι είναι τούτο το υπέρτατο Ον!
- Λογικά θα σου φάνε όλη την περιουσία πριν μάθεις τι είναι ο Xenu... Επίσης είναι τόσο γελοία τα πιστεύω τους (π.χ. διαγαλαξιακή συμμαχία) που το South Park δεν χρειάστηκε καν να κάνει σάτιρα μαζί τους!




Ρασταφαριανισμός
+ Μεγάλο συν είναι η χρήση μαριχουάνας για θρησκευτικούς σκοπούς, οπότε με μια ταυτότητα ότι ανήκεις στην συγκεκριμένη θρησκεία οι μπάτσοι σε αφήνουν επιτέλους ήσυχο και δεν σου καταστρέφουν την ζωή για 2 γραμμάρια! "Η ζωή εν Μπάφο!"...
- Τον πολύ τον Bob Marley τον βαριέται και ο παππάς... Και που να βρεις χρόνο τη σήμερον ημέρα για να καλλιεργήσεις ράστα; Αν σε αυτά προσθέσεις ότι θεωρούν ως Μεσσία έναν βασιλιά της Αιθιοπίας που έζησε τον περασμένο αιώνα, ότι θεωρούν την Αιθιοπία την Γη της Επαγγελίας και την τάση τους προς την χορτοφαγίαπέραν της χορτοκαπνίας, καταλαβαίνεις τι είχε καπνίσει ο πρώτος πιστός!

 


Πασταφαριανισμός (Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος)
+ Κάτι εναλλακτικό και επιτέλους μια αληθινά "καλτ" θρησκεία. Αν το καλοσκεφτείς και οι υπόλοιποι με τους κρίνους, τις μαύρες πέτρες, τις νιρβάνες και τις μετενσαρκώσεις, μπαρούφες σου πουλάνε, οπότε γιατί να μην το διακωμωδήσεις το πράγμα;
- Προκύπτουν διάφορα προβλήματα με την γραφειοκρατία και ένα πιθανό σοκ της μάνας σου μόλις σε δει με το σουρωτήρι στο κεφάλι.



Αθεϊσμός / Aγνωστικισμός
+ Τρως ότι γουστάρεις όποτε γουστάρεις χωρίς ενοχλητικές νηστείες και απαγορεύσεις, γλιτώνεις από χρονοβόρους εκκλησιασμούς και προσευχές, ντύνεσαι όπως γουστάρεις, δεν σου κόβουν με το έτσι θέλω κομμάτι από τον φίφη σου, ούτε σε κάνουν παπάρα γυμνό σε λαδάκι μπροστά σε φίλους και συγγενείς.
- Μάνι μάνι αν δηλώσεις άθεος χάνεις 10 αργίες τον χρόνο! Συν το γεγονός ότι θα χάσεις αρνί, κοκορέτσι το Πάσχα και δωράκια τα Χριστούγεννα. Επίσης δεν έχεις να ελπίζεις σε τίποτα μετά θάνατον (όχι πως ήλπιζες πριν)...



Σημ: Υπάρχουν και άλλες θρησκείες, όπως Ταοϊσμός, Κουμφουκιανισμός, Βουντού, Δωδεκάθεο, Νορβηγικές, Αιγυπτιακή, η λατρεία του Θεού Μαραντόνα, η εκκλησία του Αόρατου Ροζ Μονόκερου κλπ οι οποίες λόγω έλλειψεις χώρου και έμπνευσης δεν αναλύθηκαν...

Καλό Πάσχα σε όλους εσάς που δεν αλλάξατε γνώμη!

42 σχόλια:

  1. Μπορώ να δηλώσω Σταρχιδιστής και να έχω όλα τα καλά και καμία υποχρέωση;

    Πάντως πολύ καλό το πόστ. Ιδικά για τους ΤομΚρουζιολόγους έχεις απόλυτο δίκιο. Καλό σου απόγευμα και καλό Πασχατον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σταρχιδισμός είναι τρόπος ζωής και θέλει πολύ προσπάθεια μέσω μη διαλογισμού για να τον πετύχεις... Τους παραδέχομαι πάντως!
      Καλό Πάσχα αγαπητέ!

      Διαγραφή
  2. και πάνω που νόμιζα ότι θα κομμεντάρω πρώτος, με πρόλαβε ο Αγνωστοσταρχιδοσταλινιστής!!!

    Τεεεεεεεεεελος πάντων, αν μου βρεις -εκτός από την φωτό- και που πουλάνε τα Rasta Surprise, θα γίνω ευθύς αμέσως Παρταλιστής! :)


    Καλό Πάσχα και ευτυχισμένη η γαλοπούλα υμίν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Κίνγκστον Ταουν και αν προλάβεις λόγω χριστιανικού Πάσχα θα βρεις και το μεγάλο αυγό!

      Διαγραφή
    2. ...τόσο πολύ θες να γίνεις Θρησκεία, ε? χαχαχαχαχα

      Χριστός Ανέστη (αν δεν τα 'μαθες...)

      Διαγραφή
    3. Είπα και εγώ γιατί γίνεται χαμός με βεγγαλικά, αρνιά και σία, αναστήθηκε κανείς;

      Διαγραφή
    4. Είναι η μέρα που πας σε γραφείο κηδειών και του λες "Σας έκανε χαλάστρα ο Μεγάλος σήμερα, ε?" χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Μετά από αυτό οι θεολογικές σχολές μπορούν να κλείσουν. Η Αθηνά η ίδια είσαι, ρε Παρτάλι!

    Πιστεύεις δεν πιστεύεις, καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούν να μετονομαστούν κάλλιστα σε Παραμυθιακές σχολές!
      Καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  4. H μεγαλύτερη παγίδα με το "χαρέμι" στον Ισλαμισμό σύμφωνα με έναν Καταριανό που χαμε ανταλλάξει μερικές κουβέντες, είναι πως αν δεν προσφέρεις ακριβώς τα ίδια σε όλες τις συζύγους...τότε έκατσες πάνω στο λιβάδι με τα αγγούρια. Ω ναι έχουν δικαίωμα και οι επτά ας πούμε γυναίκες σου να σε "γαμιάρουν" και βάση νόμων κτλ κτλ θα έχουν και δίκιο.

    Στα ψιλά γραμμάτα την πατάνε όλοι. "Χαρέμι" διαβάζεις...αλλά μετά τρέχεις και δεν φτάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σαντικάι γαμάει τον Γαιτάνο. Είναι πιο χέβι ο Σαντικάις...

      Διαγραφή
    2. Άτιμα θηλυκά, ούτε στον ισλαμικό κόσμο δεν βρίσκω ησυχία!

      O Γαϊτάνος υμνεί σε alternative θρησκευτικό στυλ...

      Διαγραφή
  5. Κάποιος δήλωσε άθεος στο στρατό και τον έκοψαν από δόκιμο!
    Μιλάμε για ρατσισμό όχι μαλακίες!

    Επίσης γιατί όλοι οι Άραβες τη βρίσκουν με τα ρύζια και τις παρθένες; Τι από τα δύο είναι καλό;
    Δε με βοήθεισες να κατασταλάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη μαλακία να δηλώσεις άθεος στον στρατό, σε βάζουν παρέα με τους ρωσοπόντιους και τους πομάκους...
      Δεν ξέρω τι κόλλημα είναι αυτό με τις παρθένες; Ούτως η άλλως με το που τους έρθει περίοδος τις παντρεύουν οπότε τι ανησυχούν?

      Διαγραφή
  6. Είναι και η Κονανολογία! έπρεπε να την αναφέρεις!!


    Πού στο διάολο θα βρεθούν οι 72 παρθένες αυτά τα χρόνια δεν καταλαβαίνω!! Εκτός αν στρέφονται σε 10χρονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Aλάχ είναι μεγάλος. Κάνει παρθενοραφές ρε! Φυσικά όχι τόσο μεγάλος όσο ο Κρομ, μη χεστούμε δηλαδή...

      Διαγραφή
    2. Η Κονανολογία έχει μόνο προτερήματα και θα ήταν άδικο προς τις υπόλοιπες θρησκείες να αποδειχτούν λίγες και να μην μπορούν να πάρουν τον οβολό σας...

      Διαγραφή
  7. το ότι με έχουν ανκυρήξει ένα κάρο αναγνώστες θεό, δεν μετράει έτσι; ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΕΤΣΙ; ΞΕΧΝΑΜΕ, ΕΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και λέω εγώ "In flying spaggeti monster we trust". Τα σουρωτήρια μας κι αρχίζουμε να προσκυνάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σουρωτήρια και Πιρούνες στο χέρι και όλοι για προσκύνημα στους κατά τόπους χώρους λατρείας (δηλαδή ένα καλό ιταλικό εστιατόριο)!

      Διαγραφή
  9. Καλο Πασχα φιλε μου ολοι να εχουμε με υγεια και κανα φραγκο παραπανω γιατι δεν βλεπω να ευχομαστε και για του χρονου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φεστιβάλ χοληστερίνης και σε εσένα, όσο για τα φράγκα... ας μείνουμε καλύτερα στην υγεία!

      Διαγραφή
  10. Μπα εγώ δεν αλλάζω!!Καλό Πάσχα Πάρταλε και είθε να βρεις Κερκυραίους στο δρόμο σου για αν γνωριστείτε ξανά!!

    Δεν νομίζω να το πάρεις σα κατάρα!:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα δύσκολο, αυτή την εποχή όλοι πηγαίνουν προς Κέρκυρα...
      Εσύ πρέπει να ήσουν ο πρώτος που θα αλλάξει!

      Διαγραφή
    2. Πήγαινε και εσύ!!Που ξέρεις μπορεί να πας κάτω από καμιά στάμνα και να βγεις το ραντεβού των ονείρων σου!:Ρ:Ρ:Ρ

      Γιατί ο πρώτος;;;Και έσται ο πρώτος τελευταίος που λένε και οι Γραφές!

      Διαγραφή
    3. Πολλές ελληνικές ταινίες βλέπεις...

      Διαγραφή
    4. Τις έχω κόψει!Τις έχω αντικαταστήσει μόνο με ρώσικες σειρές!!

      Διαγραφή
  11. επιλέγω Βούδα γιατί τα είχε τα παχάκια του και είχε διαλογιστεί για αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλό με τον διαλογισμό είναι ότι δεν είναι φυσική άσκηση, το κακό ότι δεν χαλάς ούτε θερμίδες!

      Διαγραφή
  12. Θα με βόλευε η αθεΐα με κάποιες μετατροπές, ήτοι να διαλέγω και να κρατάω διάφορα έθιμα που μου αρέσουν όπως π.χ. μελομακάρονα ή αρνάκι στην σούβλα!
    Όπως και να έχει καλή Ανάσταση! Γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που περιγράφεις είναι Atheism with Benefits (θα έχανε στην Ελληνική μετάφραση)...
      Καλή Ανασταση σε εσένα και το τιμ σου Αθηνά!

      Διαγραφή
  13. Άθεοι ή όχι,
    την αργία μόνο οι άνεργοι κι τη σνομπάρουν
    οπότε τα σουρωτήρια μας
    και Καλό Καλοκαίρι αγαπητό Παρτάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θρήσκοι να μην είμαστε, πρέπει να τιμάμε την παράδοση!
      Με μακαρονοτρέλα λοιπόν!

      Διαγραφή
  14. Καθυστέρησα λιγάκι,αλλά ήρθα!

    Έπρεπε να 'χες σκεφτεί νωρίτερα να γίνεις ένας θεολόγος εναλλακτικός,σαν το δικό μας τον άθεο ένα πράμα.

    Χρόνια πολλά (μιας κι η Ανάσταση πέρασε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε άθεο θεολόγο;
      Αυτό θα ήθελα να το δω...

      Χρόνια Πολλά!

      Διαγραφή
  15. Μα τον Τουτατη, απελπίστηκα...Τόσες επιλογές!!! Θα αποφασίσω από του χρόνου ποιά με εμπνέει, προς στιγμήν περιμένω να πέσει το στομάχι από τον τελευταίο χριστιανικό εορτασμό που εκμεταλλευτηκα δεόντος για να κορέσω την πείνα μου!!!
    --πλυντήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τον Μπελενό! Ίσως κάνω και κανένα αφιέρωμα για τις νεκρές θρησκείες μέχρι τότε...

      Διαγραφή
  16. Υπεράψογη η φωτό με τον άθεο και τον χριστιανό.

    Τώρα, το κείμενο σου διαβάστηκε πριν 5 μέρες απο εμού και 2 ακόμα ΠΙΟΜΕΝΩΝ φίλων, όπου μπήκαμε σε χοντρό debate επιλέγοντας ο καθένας μια θρησκεία απο τις παραπάνω στην τύχη, ναι κέρδισε ο χριστιανισμός γιατί υπήρχε στο ψυγείο κοκορετσι απο το μεσημέρι, και ναι έπαιξε ΠΑΛΙ ύπουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σκεφτείς και το γεγονός ότι κάποιες από τις παραπάνω θρησκείες απαγορεύουν και το ποτό... καταλαβαίνεις ότι δεν σου αφήνουν πολλά περιθώρια!
      Επίσης αυτό θα ήταν ένα debate που θα ήθελα να δω!

      Διαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...