25.1.12

Κοινωνικές Τάξεις στην Ελλάδα του 2012

Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο που μιλούσε για νεοάστεγους Έλληνες, το οποίο μου έδωσε και την αφορμή, σε συνάρτηση με την αγάπη που έτρεφα πάντα για το μάθημα της Ιστορίας, να φτιάξω μια λίστα με τις κοινωνικές τάξεις όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή στην χώρα μας και να αφήσω και εγώ κάτι για τους ιστορικούς των επόμενων γενεών!



Λοιπόν έχουμε και λέμε ... Οι κοινωνικές τάξεις στην Ελλάδα του 2012 (πάντα από την ταπεινότερη στην σημαντικότερη) είναι οι ακόλουθες:

1. Νεόπτωχοι
Αποτελούν πλέον το ποσοστό 90% του Ελληνικού πληθυσμού και αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς με κάθε νέο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση!
Χωρίζονται σε 3 υποκατηγορίες:


α) Νεοάνεργοι
Είτε νέοι (με ή χωρίς πτυχίο) που δεν πρόλαβαν ακόμα να επιβιβαστούν στο τρένο της εργασίας, είτε άτομα που εργαζόταν αλλά τα λατρεμένα τους αφεντικά τους πέταξαν στην μέση της διαδρομής προς την συνταξιοδότηση. Κοινός παρονομαστής και των δύο, ότι δεν πρόκειται να βρουν ξανά δουλειά με καμία κυβέρνηση!

β) Νεοάστεγοι
Η κρίση τους χτύπησε πιο βαριά και πήρε μαζί της σπίτια και αυτοκίνητα. Πλέον δεν έχουν καμιά ελπίδα για δουλειά και είτε αποφασίζουν να ζήσουν σε κανένα παγκάκι και να τρώνε από τα συσσίτια, είτε εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ με προορισμό το κατσικόχωρι του παππού τους και την ερειπωμένη καλύβα που αυτός έμενε.
Σε αυτήν την κατηγορία ενταχθηκαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν πάρει δάνειο για ανέγερση παραλιακής μεζονέτας με δόση 1.500 ευρώ τον μήνα και τους έκοψαν τα δίκαια επιδόματα που ελάμβαναν...

γ) Νεάντερταλ
Είναι η τάξη που αποτέλειωσε πλήρως η οικονομική κρίση και τους ανάγκασε να ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες. Θα τους δεις να περπατάνε σκυφτοί από τα προβλήματα, να μην λένε κουβέντα και να ζούνε σε ερειπωμένα κτήρια σαν σπηλιές!


2. Είλωτες
Κοινώς η εργατική τάξη. Δουλεύουν για τρεις και εξήντα, η δουλειά τους είναι ανασφαλής και το μέλλον τους αβέβαιο. Δεν τους έφταναν τα παραπάνω αλλά πλέον τους έχει ανατεθεί και η δουλειά των απολυμένων συναδέλφων τους με λιγότερα χρήματα και με απλήρωτες φυσικά τις υπερωρίες. Αλλά αν θέλουν ας κάνουν και διαφορετικά και η τάξη των νεοάστεγων τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.


3. Αγροτική Τάξη
Η συγκεκριμένη τάξη βρίσκεται χαμένη στο διάστημα αυτή την στιγμή. Πάνω που είχε συνηθίσει να μην κάνει απολύτως τίποτα, να ζει με επιδοτήσεις και να τις ακουμπάει είτε για καινούργιες πόρσε είτε στα κωλόμπαρα της περιφέρειας, ξαφνικά βρέθηκε να προσπαθεί εναγωνίως να ξεπουλήσει τις Cayenne και να μάθει επιτέλους πως γίνονται οι αγροτικές δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην.


4. Μεσαία τάξη
Η τάξη αυτή ουσιαστικά θα πάψει να υφίσταται εν έτη 2012. Η κατάσταση στην χώρα επιτρέπει μόνο πολύ φτωχούς ή πολύ πλούσιους, με το χάσμα μεταξύ τους να γιγαντώνεται με τον καιρό. Οι ελάχιστοι που απομένουν σε αυτήν την κατηγορία θα ενταχθούν μέσα στο έτος με συνοπτικές διαδικασίες στην τάξη των Νεόπτωχων, σύμφωνα πάντα με τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται.


5. Κλήρος
Η μοναδική τάξη που παραμένει ίδια και απαράλλακτη στην διάρκεια των αιώνων. Δεν φορολογήθηκαν ποτέ, τα είχαν πάντα καλά με κατακτητές και μη... και πιστέψτε με θα τα πανε μια χαρά με οποιαδήποτε κυβέρνηση ή ξένη δύναμη επιβλήθεί στην χώρα.
Πιο πολλά στο σχετικό άρθρο του Πρόεδρου...


6. Αληστοκρατία
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν όσοι κατέχουν το χρήμα, με αποτέλεσμα να κινούν και τα νήματα υπογείως. Βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες κάθε λογής απαρτίζουν την παραπάνω τάξη. Νοιώθουν ότι δεν έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν φόρους, αφήνουν τρελά φέσια στο Δημόσιο και απειλούν να πάρουν τις επιχειρήσεις τους σε γειτονικό βασίλειο (πχ Βουλγαρία) αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους για απολύσεις και μισθούς πείνας στους είλωτες που έχουν στην κατοχή τους...


7. Πεουδάρχες
Είναι αυτοί που μας γαμάνε καθημερινά, κοινώς οι Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς, Δικαστικοί κλπ. Λόγω της θέσης τους πιστέυουν (και έχουν απόλυτο δίκιο) ότι τίποτα δεν τους αγγίζει, αφού τα όποια αδικήματα τους παραγράφονται με τον καιρό. Οι Ανώτεροι Πεουδάρχες (Πολιτικοί) συνάπτουν συχνά σχέσεις με την τάξη των Αληστοκρατών καθώς και με ξένους Πεουδάρχες και ξεπουλάνε την χώρα σαν να είναι ιδιοκτησία τους, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε υπεράκτιες εταιρίες.


8. Οι Βασιλικές Οικογένειες
Στην μεταπολεμική Ελλάδα πρωτοπορούμε και δεν έχουμε μόνο μια βασιλική οικογένεια αλλά τρεις!!! Τη δυναστεία των Παπανδρέου του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου Β' ή αλλιώς "Jeffrey του Ηλίθιου" , των Καραμανλήδων του πρώην πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Β' του "Σουβλακοφάγου" και των Μητσοτάκηδων της υποψήφιας για τον θρόνο Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη της "Γιαουρτομούρας"!
Οι εκλογές βέβαια είναι μια τυπική διαδικασία για να τιμήσουμε τους προγόνους μας που εφηύραν την δημοκρατία και δεν παίζουν κανέναν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα!

24 σχόλια:

  1. Αυτό που είπες για την αγροτική τάξη.. ισχύει 100%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να τα έχω καλά με την christina θα πω ότι ισχύει το 50%...

      Διαγραφή
    2. Που να σας κάτσουν τα ζαρζαβατικά στο λάρυγγα ρε! Ντομάτες τουρκίας να τρώτε. Αχάριστοι.

      Η μισή Ρόδος είναι αγρότες και δεν έχω δει ποτέ κανέναν με πόρσε! ΑΝτιθέτως βλέπω πολλούς δημόσιους υπαλλήλους και ακόμα περισσότερους άνεργους με κάμπρια.

      Διαγραφή
    3. Βλέπω τρέφει μεγάλης υποστήριξης η τιμημένη αγροτιά, οπότε πρέπει να ανασκευάσω σε μελλοντικό μου άρθρο για να μην χάσω το κοινό μου...
      υγ: Ορίσμένοι ΔΥ όντως το είχαν ξεφτιλίσει με επιδόματα 2 φορές ο μισθος τους και βέβαια ξέρω περιπτώσεις ατόμων που πηγαίνουν με φόρμα εργασίας στον ΟΑΕΔ για να εισπράξουν το επίδομα.
      Το θέμα είναι όλα αυτά κάποτε να αποτελέσουν παρελθόν

      Διαγραφή
  2. δόξα και τιμή στου είλωτες!!!

    υγ:εμένα ο μπαμπάς μου που ήταν αγρότης(συνταξιούχος τώρα πια)γιατί δεν είχε ένα καγέν,παρά ένα φορτηγάκι φογκσφάγκεν για να πηγαίνει στην λαϊκή????
    αυτό το λέω γιατί πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις..και τίποτα δεν ισχύει 100%!!!

    καλό απόγευμα..φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε μόνο τον αγρότη που ζει με επιδοτήσεις, τον τεμπέλη Δημόσιο Υπάλληλο, τον άξεστο ταξιτζή και τον διεφθαρμένο πολιτικό!

      υγ: Στην δουλειά μου συναναστρέφομαι καθημερινά με αγρότες οπότε ξέρω τι δουλειά κάνουν...

      Διαγραφή
  3. Με αγρότες συναναστρέφεσαι; Αγροτικής Ανάπτυξης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να αποκαλύψω προσωπικές πληροφορίες γιατί έχουμε και ένα προφίλ να διατηρήσουμε (τσέκαρε το mail)

      Διαγραφή
  4. Εγώ νιώθω άσχημα γιατί έχω δουλειά..δεν υπάρχει χειρότερο να συζητάς με την παρέα σου και να σε λένε προνομιούχο.. επειδή μένεις μόνος σου και βγάζεις τα έξοδα σου..

    Όσο για τις οικογένειες των πολιτικών που μας κυβερνάνε το μόνο που έχω να πω είναι που κοροϊδεύαμε τους Αμερικανούς για τους προέδρους που έχουνε και εδώ μας κυβερνάνε 40 χρονιά, 3 οικογένειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 επικίνδυνες και προδοτικά ηλίθιες οικογένειες να προσθέσω

      Διαγραφή
    2. @Monsieur: Που μας καταντήσανε, να νοιώθουμε άσχημα που τα βγάζουμε πέρα...
      Το θέμα είναι τώρα ποιος κοροϊδεύει ποιον;

      @ΧΩΣΤΗΡ: + αχόρταγες

      Διαγραφή
  5. Εγώ μάλλον ανήκω στην τάξη που θα εκλείψει... αχ, πάνε τα ταξιδάκια

    Υ.Γ. ήθελα να σου ζητήσω συγνώμη για πριν, ξέρεις
    ένιωσα πολύ άσχημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φοβάμαι ότι θα μας λείψουν και τα απολύτως απαραίτητα!

      υγ: Μην σε απασχολεί, ήταν και το σχόλιο μου τελείως άκυρο και πρέπει να προσέχω γιατί έχεις ευαίσθητους αναγνώστες

      Διαγραφή
  6. Γαμάτο!

    Να προσθέσω μια τάξη που θα δημιουργηθεί. Βασικά όχι τάξη, αλλά clan, gang ή γουατεβερ τέτοιο.

    Τι είναι τελικά αυτό?

    Μα η εξής τάξη των "vicious gang of post-holocaust, motorcycle-riding vandals" που θαυμάσαμε στο Mad Max 2 υπό τον αρχηγό Humongus! Όσοι πιστοί προσέλθετε...Αντιθιστούμε το post-holocaust με post-greek financial meltdown και είμαστε σούπερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να έχεις δίκιο και αυτή η τάξη να είναι ήδη έτοιμη να κάνει την εκρηκτική της εμφάνιση στην κοινωνία και να αναλάβει τα ηνία στην μετα-χρεοκοπήμένη χώρα μας...
      Εγώ μαζί τους μια φορά!

      Διαγραφή
    2. Get ready λεμε...Total fucking meltdown.

      The Warrior of the Wasteland...Τhe Ayatolah Of Rock N' Rolla!

      http://www.videohippy.com/video/123012/The-Lord-Humungus-Speech

      Διαγραφή
    3. Αρχίζω να αποθηκεύω μπιτόνια με βενζίνη ήδη γιατί δεν βλέπω να αργεί αυτή η μέρα!!!

      Διαγραφή
    4. Όχι μη! Δεν χρειαζόμαστε μπετόνια. Θα τα παίρνουμε από τους άλλους. Choose your ground! χαχαχα!

      Διαγραφή
  7. ΘΑΝΑΤΟΣ απ΄το 5 και κάτω και μερικούς μερικούς από τους υπόλοιπους, δηλαδή τα ζώα και "οι δικοί μας που πρέπει να βολευτούν"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχως η αναρτηση σου βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα.. Αντε να ειδουμε τι θα κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αναρτήσεις μου είναι όλες βγαλμένες από την ζωή!
      Μην κάνεις τίποτα, απλά ετοιμάσου για την μετααποκαλυπτική περίοδο...

      Διαγραφή
  9. Ανήκω στην κατηγορία του είλωτα. Προς το παρών. Σε κανά χρόνο από τώρα δεν ξέρω σε ποια θα είμαι. Ελπίζω να παραμείνω στην ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συνεχιστούν τα ίδια μέτρα, μας βλέπω σε κανά χρόνο να ανήκουμε στην κατηγορία των κανίβαλων...

      Διαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...