21.11.11

Τα Σενάρια εξόδου από την κρίση

Σενάριο 1
Η Ελλάδα χρεοκοπεί, συμπαρασύρει μαζί της τα λοιπά Pigs Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και στην συνέχεια η κρίση σαν αλυσιδωτή αντίδραση εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο εκτός από την Κίνα που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και καταλαμβάνει οικονομικά την υφήλιο.
Αντιδράσεις: Όλος ο κόσμος καταριέται την Ελλάδα και οι Κινέζοι μας αντιμετωπίζουν σαν ήρωες που έριξαν το καπιταλιστικό σύστημα!



Σενάριο 2
Η Ελλάδα χρεοκοπεί , γυρίζουμε στην δραχμή, ρίχνουμε μια υποτίμηση για να ορθοποδήσει η οικονομία και στην συνέχεια προσλαμβάνουμε ξανά μισό εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, παίρνουμε δώρο όλοι από μια Cayenne και η κατάσταση επιστρέφει στα προ κρίσης Standards.
Αντιδράσεις: Οι Ευρωπαίοι πάλι μας βρίζουν για τεμπέληδες και διεφθαρμένους αλλά δεν μπορούν να μας κάνουν και πολλά πλέον…

Σενάριο 3
Η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί, παίρνει δάνεια για να ξεπληρώσει δάνεια, το χρέος χιλιαπλασιάζεται, το ευρώ κατρακυλάει και τελικά η τρόικα αποφασίζει να χαρίσει τα χρωστούμενα με τον όρο να μην δανειστούμε ποτέ ξανά, να κλείσουν τα σύνορα και απαγορεύει οποιαδήποτε συνδιαλλαγή σε οποιονδήποτε με Έλληνες (κοινώς εμπάργκο).
Αντιδράσεις: Οι δανειστές μας γκρινιάζουν για τα χαμένα λεφτά και η Ελλάδα καταλήγει να γίνει η Κούβα της Μεσογείου.

Σενάριο 4
Η Ελλάδα χρεοκοπεί, δημιουργείται σύρραξη με την Τουρκία που εκμεταλλεύεται την αστάθεια. στο παιχνίδι μπαίνει το Ισραήλ σαν σύμμαχος μας, στο οποίο επιτίθεται το Ιράν, στο οποίο επιτίθεται η Αμερική, στην οποία επιτίθεται η Ρωσία, στην οποία επιτίθεται η Ιαπωνία, στην οποία επιτίθεται η Κίνα κλπ κλπ.
Αντιδράσεις: Αρχίσαμε τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο οπότε δεν είμαστε και οι πιο αγαπημένοι στον κόσμο…

Σενάριο 5
Η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει τα δανεικά, η Κίνα και η Ρωσία αναλαμβάνουν δράση να μας σώσουν, αγοράζουν τα πάντα και μετατρέπουν την χώρα μας σε ένα τεράστιο θεματικό πάρκο που παρέχει φθηνές τουριστικές υπηρεσίες. Όλοι έχουμε δουλειές, κανείς δεν έχει λεφτά και επιτέλους το ΚΚΕ παίρνει την εξουσία.
Αντιδράσεις: Οι καπιταλιστικές χώρες διαμαρτύρονται γιατί έχασαν το εύκολο θύμα αλλά στην συνέχεια η άποψη τους εξαγοράζεται από τους Κινέζους

Σενάριο 6
Η Ελλάδα καταφέρνει να αποπληρώσει τα δάνεια, παραμένει στο ευρώ, ορθοποδεί και γιγαντώνεται οικονομικά, ενώ παγκοσμίως μας μνημονεύουν σαν οικονομικό θαύμα και ο Γιωργάκης θεωρείται από όλους ιδιοφυία.
Αντιδράσεις: Πλάκα κάνω, δεν παίζει τέτοιο σενάριο…

9 σχόλια:

  1. Κάτι ανάμεσα στα σενάρια 2 και 3 μου φαίνεται θα παιχτεί. Το σενάριο 1, αν θα παρασύρουμε και άλλες χώρες, εξαρτάται από τις άλλες χώρες.

    Το ΚΚΕ στην εξουσία;...... (ζαλάδα, ίλιγγος)

    Ο Γιωργάκης ιδιοφυΐα;...... (ζαλάδα, ίλιγγος, ναυτία, ημικρανίες, κόψιμο, μαγουλάδες, ελονοσία, AIDS)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιδέα της Κούβας με συνεπήρε.
    Βέβαια προσπαθώ να την προσαρμόσω στο ελληνικό πνεύμα.
    Ξαφνικά ο Έλληνας τρώει ένα κρεμμύδι την ημέρα, αποχωρίζεται τον καναπέ, κατεβαίνει στα πεζοδρόμια, πίνει όλη μέρα ούζο και χορεύει ζειμπέκικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω το σενάριο 6 αφού όμως πρώτα χρεοκοπήσουν όλα τα λοιπά Pigs Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και στην συνέχεια η κρίση σαν αλυσιδωτή αντίδραση εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3 με μια διαφορα. Η τροικα δεν χαριζει τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Simigdalenios: Έχεις ακόμα εμπιστοσύνη στον Γιωργάκη βλέπω

    @Πρόεδρος: Αν δεν μπορέσουμε να τις συμπαρασύρουμε θα πάμε ομαδικά μετανάστες εκεί και θα τις διαλύσουμε εκ των έσω!

    @Hfaistiwnas: Τι ήθελα και το έβαλα το σενάριο 6, αφού είναι επιστημονικής φαντασίας...

    @NamNaira: Αν το καλοσκεφτείς δεν θα είναι και άσχημα, τουλάχιστον θα είμαστε αγαπημένοι (Οι αντιρρησίες θα εξορίζονται στην δύση)

    @Αθηνά...: Τόσο αισιόδοξο σενάριο ούτε εγώ δεν μπορούσα να σκεφτώ

    @JRous: Όλο και κανά νησάκι θα πάρουν για αντάλαγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τέτοια σεναριοφαντασία προτείνω να συνεργαστούμε και να γράψουμε κανα σενάριο για την τηλεόραση .θα γίνουμε πλούσιοι.
    Σενάριο 7 : Η Θράκη γίνεται Τουρκία, η Κρήτη ανεξαρτητοποίειται και μας χαρίζουν τα μίσα χρέη αφου τα αναλαμβάνει η Τουρκία και η Κρήτικη Συμπολιτία. Βρισκόμαστε να είμαστε πιο πλούσιοι και απο την Γερμανία
    Υ.Γ Ο Πρόεδρος μου έδωσε ιδέα για επόμενο θέμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέχασες την Ήπειρο που περνάει στην Αλβανία, την Μακεδονία στα Σκόπια και την Κέρκυρα στους Βενετούς...
    Όσο από σενάρια, πιο πολλά και από Φώσκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...