8.10.11

Οι μπουγάτσες θα μας σώσουν από την κρίση

Η διαφορά του ΦΠΑ στην αλμυρή και στην γλυκιά μπουγάτσα, ομολογουμένως, ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες κινήσεις της κυβέρνησης για να σωθούμε από το έλλειμμα. Όποιο γατόνι στο σκέφτηκε πρέπει να πάρει Νόμπελ βλακείας και Χρυσό βατόμουρο, καπάκι. Επιτέλους τι πίνουν θα μας που και εμάς?

Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα όμως! Αν καταναλώσεις την μπουγάτσα εντός του καταστήματος φορολόγησε με 23% ΦΠΑ. Αν την καταναλώσεις από την εξώπορτα και μετά, είναι 13% το ΦΠΑ. Δεν μας ξεκαθάρισαν όμως, αν έχεις π.χ. γνωστό τον μαγαζάτορα και κάθεσαι στο κάσωμα της πόρτας χαζεύοντας τις φοιτητριούλες που περνάν και παράλληλα απολαμβάνεις την γλυκιά μπουγάτσα σε αυτό το ουδέτερο σημείου του μαγαζιού, που δεν είσαι ούτε μέσα ούτε έξω... τότε τι γίνεται? Πρέπει να ξεκαθαριστεί μην έχουμε ντράβαλα με την εφορία!



Πάρτη γλυκιά πακέτο και φύγε τρέχοντας πριν την πιάσει και αυτή άλλη αύξηση του ΦΠΑ.


Από την άλλη μεριά, ξέρουμε ότι αν είναι π.χ. ένα σάντουιτς συσκευασμένο κρύο έχει ΦΠΑ 13%. Αν κάνεις όμως την απερίσκεπτη κίνηση και το παραγγείλεις ζεστό την έκατσες. Το ζεστό σου σάντουιτς θα φορολογηθεί στο ταμείο με 23% ΦΠΑ. Γιατί βλέπεις η λογική αυτό λέει! Επειδή έχει ζήτηση το ζέσταμα του κρύου συσκευασμένου σάντουιτς, αναγκάζονται να καίνε πολύ ρεύμα για το ψήσιμο οι μαγαζάτορες. Η ΔΕΗ είναι πονόψυχη δεν μπορεί να του πάρει πολλά λεφτά του ανθρώπου, οπότε έρχεται το δίκαιο κράτος και σου λέει "Ρε πολίτη! Για πόσο καιρό θα βάζεις τον κάθε μαγαζάτορα να καταναλώνει τζάμπα ρεύμα? Πάρε ένα 10% επιπλέον ΦΠΑ στο ψήσιμο για να μάθεις!"

Φήμες λένε πως θα κυκλοφορήσουν μπουγάτσες Commando. Θα φορολογούνται ως γλυκές και εμφανισιακά θα μοιάζουν με μπουγάτσα με κρέμα. Αλλά στο εσωτερικό τους θα κρύβουν μια λαχταριστή αλμυρή γέμιση της αρεσκείας του παράνομου πελάτη.



Ακόμα και τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ θα δυσκολευτούν να εντοπίσουν το καλά καμουφλαρισμένο κομμάτι της μπουγάτσας με τυρί.



Και οι σουβλατζήδες ακόμα σκέφτονται να αρχίσουν να βάζουν στα πιτόγυρα σαντιγί αντί για τζατζίκι, τηγανητές γλυκοπατάτες και σουφλέ σοκολάτας αντί για γύρο.

Είναι άδικο όμως... είναι διατροφικός ρατσισμός. Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και με την κρέπα. Γιατί η γλυκιά να έχει το ίδιο ΦΠΑ με την αλμυρή? Αυτό είναι ανήκουστο! Ο καφές? Ο γλυκός θα πρέπει να είναι πιο φθηνός από τον σκέτο! Έτσι λέει η λογική, δεν θέλει πολύ μυαλό! Απλά δεν σκεφτόμαστε όλοι τόσο έξυπνα όσο οι πολιτικοί μας! Γιαυτό τρώνε με χρυσά κουτάλια και δεν τους αγγίζει και κανένας... εεε γιαυτό κυβερνάνε και σωστά την χώρα ήθελα να πω.

2 σχόλια:

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...