22.7.11

Βάλαμε πάτο στον πάτο μας!

Αναφώνησε ο Βενιζέλος όλο καμάρι! Σωθήκαμε από την χρεοκοπία. Τώρα πρέπει οι μικρομεσαίοι και τα παιδιά τους να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για 40 χρόνια, παρέα με τις χαμηλότερες οικονομικά τάξεις, για να χαίρονται οι έχοντες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πάτος είναι από σουρωτήρι οπότε πάμε για τα ίδια.

Για δύο μέρες μας πολιορκούσαν τα ανεξάρτητα (πάντα) ΜΜΕ με όρους όπως “επιλεκτική χρεωκοπία” και στην χειρότερη “στάση πληρωμών» για να έρθει ο Γιωργάκης ως νέος οικονομικός Μεσσίας και να αναγγείλει πως γλυτώσαμε την χρεωκοπία! Ουφ! Παραλίγο θα ζούσαμε ένα δράμα! Μεγάλη επιτυχία.

Οι λέξεις κλειδιά που ξεστόμισε σε αναγγελία του ο Jeffrey (με ύφος Ελλαδάρχη) για τις συνέπειες της ιστορικής τροπής τους θέματος είναι οι εξής “… λύσαμε το οικονομικό πρόβλημα ώστε να μην επιβαρυνθούν τόσο πολύ οι επόμενες γενιές.”
Εμείς είμαστε καλοπροαίρετοι, αλλά σκεπτόμενοι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα μάλλον θα εννοεί τις γενιές μετά το 2100. Εκτός αυτού, ο Jeffrey στο διάγγελμα που του είχανε γράψει χρησιμοποίησε ένα τρικ λέγοντας πως «λύσαμε το πρόβλημα» και αμέσως χρησιμοποίησε τις λέξεις «να μην επιβαρυνθούν τόσο πολύ». Μα αν έλυσες το πρόβλημα, πάει το πρόβλημα λύθηκε! Δεν υπάρχει αιτία επιβάρυνσης…. Εδώ φαίνεται το μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας που δίνει σε κάθε τσαρλατάνο, υποκριτή και ψεύτη να πλάθει προτάσεις που να εξυπηρετούν το δικό του όφελος και από την άλλη να τον απαλλάσσουν και από τις ευθύνες αν συμβεί το μοιραίο.

2 σχόλια:

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...