12.12.08

Η Τεχνολογία στην Αστυνομία

Η τεχνολογία στην ζωή μας μπορεί να έχει προχωρήσει πολύ, αλλά στην Ελληνική Αστυνομία οι επιστήμονες της δουλεύουν νυχθημερόν για να ανακαλύψουν νέες εφευρέσεις που θα κάνουν την τήρηση της τάξης ακόμα ευκολότερη.
Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες από τις σημαντικότερες:

1. Εγκεφαλικό Chip
Οι αστυνομικοί μπορούν μέσω τελευταίας τεχνολογίας ειδκών chip που τοποθετήθηκαν στον εγκέφαλο τους να αναγνωρίζουν αμέσως αν το παιδί που βλέπουν μπροστά τους έχει αποβληθεί από το σχολείο του, αν έχει συμμετάχει σε επεισόδια σε κάποιο γήπεδο και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, πριν προβούν σε πράξεις βίας εναντίον του.


2. Εκπαίδευση στις Μεταμφίεσεις
Οι αστυνομικοί μπορούν να μεταμφιεστούν σε οτιδήποτε, από άστεγο και δέντρο μέχρι περίπτερο και παγκάκι. Η αγαπημένη τους μεταμφίεση όμως δεν παύει να είναι η "ζαρντινιέρα" και οι κακόμοιροι οι κακοποιοί δεν καταλαβαίνουν τι τους χτύπησε... Εννοείται ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί η ανάμιξη τους στην υπόθεση.


3. Cyborg
Η Ελληνική Αστυνομία έχει κατασκευάσει τον πρώτο αστυνομικό cyborg, βασισμένο στην ταινία "Terminator", έτη φωτός μπροστά από τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ.


4. Φακοί επαφής για τέλειο σημάδι
Οι αστυνομικοί δεν είναι ανάγκη να πυροβολούν ευθύβολα προς τα κακοποιά στοιχεία. Μέσω ειδικών φακών επαφής τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να πετυχαίνουν τον στόχο τους αφού πρώτα η σφαίρα τους εξοστρακιστεί σε κάποιο αντικείμενο, κάνοντας τον Λούκι Λουκ να μοιάζει ερασιτέχνης. Μετά από αυτήν την τακτική μπορούν να χρησιμοποιούν την κλασική δικαιολογία "Η σφαίρα εξοστρακίστηκε, εγώ πυροβόλησα στον αέρα".


5. Ειδικά παπούτσια και Γάντια
Όλοι μας περιμένουμε στα φανάρια και ανυπομονούμε να ανάψει το πράσινο για να φύγουμε επίτέλους. Αυτή η κατάσταση όμως άλλαξε και δεν θα θέλουμε να ξεκολήσουμε από την διασταύρωση άλλο. Ο λόγος οι τροχονόμοι εξοπλισμένοι με ειδικά παπούτσια και γάντια ώστε να μας ψυχαγωγούν χορεύοντας αλλά και παράλληλα να ρυθμίζουν την κυκλοφορία.


6. Πιστόλι δαχτύλου
Αν νομίζεις ότι αφόπλισες τον αστυνομικό και δεν κινδυνεύεις από πυροβολισμό κάνεις λάθος. Σε όλους τους αστυνομικούς έχει τοποθετηθεί με εμφύτευση μικρού μεγέθους όπλο στον δείκτη του δεξιού τους χεριού για έκτακτες καταστάσεις.


7. Διασκέδαση
Επειδή οι αστυνομικοί δεν είναι τέρατα έχουν εκπαιδευτεί για να διασκεδάζουν τους κρατούμενους με διάφορα παιχνίδια ώστε να κάνουν την κράτηση τους μια ευχάριστη εμπειρία. Αγαπημένο τους παιχνίδι το "Σφαλιάρισε τον φίλο σου".


8. Έξυπνα χημικά
Η Αστυνομία κατάφερε να αποκωδικοποιήσει το DNA των αναρχικών. Τώρα μπορεί να ρίχνει ειδικά έξυπνα δακρυγόνα προς μια φυσιολογική πορεία και να μην επηρρεάζονται από αυτά οι απλοί νομοταγείς πολίτες αλλά μόνο τα αποβράσματα της κοινωνίας μας.


9. Στην εξυπηρέτηση του πολίτη
Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 100 μπορείς να επιλέξεις από μια ποικιλία υπηρεσίων, όπως πρωινό ξύπνημα, χαλαρωτικό μασάζ κλπ. Το πιο κοντινό περιπολικό θα τρέξει για να ικανοποιήση το αίτημα σου.


10. Ομάδα Πίτα
Μετά την ομάδα "Ζήτα", ιδρύεται η ομάδα "Πίτα" η οποία θα προσπαθήσει να αντιληφθεί τον τρόπο σκέψης των μεθυσμένων οδηγών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

2 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι το καλύτερο ειναι αυτό που έχετε ως Παρτάλι του Μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός με τον Κούγια, αλλά σίγουρα θα κάνει και άλλες μ@λ@κίες ( αν δεν τον λυντσάρουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...