26.12.11

Υποσχέσεις που δεν θα τηρήσεις και Φέτος

Κάθε φορά που πλησιάζει η πρωτοχρονιά, μας διακατέχει μια επιθυμία να αλλάξουμε τη ζωή μας με την αρχή του χρόνου, δίνοντας υποσχέσεις της οποίες φυσικά δεν πρόκειται να δούμε ποτέ εκπληρωμένες...
Μερικές από τις πιο συνηθισμένες σας τις παραθέτουμε παρακάτω:



Υπόσχεση:
Θα αρχίσω Γυμναστήριο
Κατάληξη: Κάποια στιγμή θα το πάρεις απόφαση και θα περάσεις το κατώφλι του γυμναστηρίου. Τον πρώτο μήνα θα πηγαίνεις συστηματικά και θα το υπερηφανεύεσαι στους κολλητούς σου. Στη συνέχεια θα ψιλοβαρεθείς και με αφορμή κάποια ιωσούλα ή κάποιο ταξιδάκι θα εγκαταλείψεις το όνειρο του σμιλεμένου κορμιού και για φέτος.

Υπόσχεση: Αρχίζω Δίαιτα και κόβω τα βρώμικα
Κατάληξη: Ίσως η πιο συνηθισμένη υπόσχεση η οποία σχεδόν πάντα συνοδεύεται από την παραδοχή ότι θα φάω ότι μπορώ μέσα στις γιορτές, με αποτέλεσμα να έχεις πάρει ήδη 5-10 κιλά με την αρχή του χρόνου και να είσαι εκτός στόχων. Τα αποτελέσματα θα είναι μηδαμινά τους πρώτους μήνες αλλά όσο θα καλοκαιριάζει και το ποσοστό των ακάλυπτων από ρούχα μερών του σώματος σου θα μεγαλώνει θα το πάρεις απόφαση να χάσεις τα περιττά κιλά και τουλάχιστον να βρεθείς στα περσινά στάνταρντ.

Υπόσχεση: Θα κόψω το κάπνισμα
Κατάληξη: Αυτήν την υπόσχεση θα την πραγματοποιήσεις σίγουρα 10-20 φορές μέσα στον χρόνο. Αλλά όχι για πολύ, γιατί αν το έκοψες για οικονομικό λόγο θα βρεις καμιά φθηνή μάρκα της πλάκας να πνίγεις τον πόνο σου, ενώ αν το έκανες για άλλον λόγο οι σκοτούρες και τα άγχη της ζωής θα σε αναγκάσουν να ξανακυλήσεις στο ρημάδι.

Υπόσχεση: Θα κόψω το ποτό
Κατάληξη: Θεωρητικά αυτήν την υπόσχεση θα την κάνεις το βράδυ της πρωτοχρονιάς όταν θα είσαι ήδη σουρωμένος, οπότε μην περιμένεις και να την τηρήσεις. Σίγουρα οι απλησίαστες τιμές των ποτών στα Bar θα σε βοηθήσουν λιγάκι στον στόχο σου, αλλά θα σε ωθήσουν ταυτόχρονα στο να διοργανώνεις βραδιές πιώματος στο σπίτι σου με αμφιβόλου ποιότητας αλκοολούχα...

Υπόσχεση: Θα κάνω ένα μακρινό Ταξίδι
Κατάληξη: Με την παρούσα οικονομική συγκυρία είναι δύσκολο ως απίθανο να έχεις ταυτοχρόνως χρήματα, ελεύθερο χρόνο, διάθεση και κυρίως παρέα που να διαθέτει επίσης τα ίδια. Στην καλύτερη σε κόβω για Road Trip μέχρι το χωριό σου.

Υπόσχεση: Θα διαβάζω βιβλία
Κατάληξη: Θα αρχίσεις ζεστά μιας και όλο και κάποιο βιβλίο θα σου έχουν χαρίσει αυτές τις μέρες, ίσως επισκεφτείς και κάποιο βιβλιοπωλείο για να εμπλουτίσεις την βιβλιοθήκη σου. Παρόλα αυτά όμως θα καταλήξεις πάλι να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο με internet, τηλεόραση και διαβάζοντας ασυναρτησίες που γράφουν blog όπως το παρών.

Υπόσχεση: Να περάσω πιο πολύ χρόνο με την οικογένεια μου
Κατάληξη: Λίγο το εορταστικό κλίμα, λίγο το γεγονός ότι ανταλλάσσεται δώρα θα σου δώσει την εντύπωση ότι μπορεί να είστε όλο το χρόνο έτσι μονιασμένοι. Δυστυχώς γρήγορα θα διαψευστείς αφού οι υποχρεώσεις σου σε δουλειά/σχολή θα σου θολώσουν το μυαλό και θα προτιμήσεις να χαρίσεις τον ελέυθερο σου χρόνο για τον εαυτούλη σου αφήνοντας και την κακόμοιρη την γιαγιάκα σου παρέα με τις γάτες της.

Υπόσχεση: Να αρχίσω ένα χόμπι
Κατάληξη: Αν δώσεις αυτήν την υπόσχεση στο φλου χωρίς να έχεις βρει το συγκεκριμένο χόμπι, δεν σου δίνω και πολλές ελπίδες στο να την πραγματοποιήσεις. Αν κατά τα άλλα αρχίσεις κάτι, γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν σε ικανοποιεί όσο το να αράζεις τα σαββατοκύριακα στον καναπέ τεμπελιάζοντας όλη μέρα.

Υπόσχεση: Να αφήσω λίγα λεφτά στην άκρη για δύσκολη ώρα
Κατάληξη: Αυτήν η υπόσχεση ίσως και να μην περνάει από τα χέρια σου μιας και ο ΓΑΠ και η παρέα του έχουν φροντίσει ήδη να μην μας μείνει σάλιο φέτος. Αν είσαι από τους τυχερούς που τους μένει και κανά ψιλό, δύσκολα θα αντισταθείς στον πειρασμό να αγοράσεις το καινούργιο ipad ή την τσάντα luis vitton που πάντα επιθυμούσες όταν δεις τον αντιπαθητικό συνάδελφο/συμφοιτητή να τα κυκλοφορεί.

Υπόσχεση: Να μάθω μια ξένη γλώσσα ή μουσικό όργανο
Κατάληξη: Άλλη μια συνηθισμένη υπόσχεση, που σου προέκυψε πιθανότατα όταν ένας φίλος σου με κιθάρα ή γνώστης ιταλικών σου έκλεψε μια γκόμενα. Τέλος πάντων για να τα καταφέρεις χρειάζεσαι προσπάθεια και καθαρό μυαλό που δύσκολα θα έχεις αν πλησιάζεις ή αποχαιρέτισες ήδη τα πρώτα ...άντα.

Υπάρχουν και άλλες πολλές ειδικές υποσχέσεις όπως "Να τελειώσω τη ρημάδα τη σχολή επιτέλους", τις οποίες και αναμένω στα σχόλια σας.

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Προσωπικά, μόνο τις τρες πρώτες σκέφτομαι!! Οι άλλες δεν μου περνάνε από το μυαλό!!! χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα έχω ακούσει κάποια στιγμή. Ειδικά αυτό με τη δίαιτα λέγεται πάντα στο τραπέζι όταν τρώμε όλοι μαζί και έχουμε ήδη κατεβάσει 3 αγριογούρουνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τώρα, αυτό με τη δίαιτα και το τσιγάρο έχει καταντήσει το οικογενειακό μας ανέκδοτο!
    Αφού πλέον έπαψα να κάνω τέτοιου είδους δηλώσεις διότι με έχουν πάρει χαμπάρι και με δουλεύουν ψιλό γαζί!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oριστε και το δικο μου. Ολο λεω πως δεν θα ξαναπαιξω στοιχημα απο ιντερνετ. Τελικα καταληγω να πονταρω σε live αγωνες με οτι πιο ασχετο αθλημα βρω (πινκ πονγκ, χοκευ, βολευ)
    και στο τελος δεν μου μενουν λεφτα για τους αγωνες που ειχα στο μυαλο μου. Αμα κατσω και σκεφτω ποσα λεφτα εχω χασει θα πηδηχτω απο το παραθυρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μμμ....ωραία λίστα!!Για να δούμε τι πετύχαμε φέτος και τι πρέπει για του χρόνου;
    1.Γυμναστήριο:το τηρώ σαν ευαγγέλιο σχεδόν κάθε μέρα...τσέκντ
    2.Αρχίζω δίαιτα:για το μπούτσο υπόσχεση την οποία εξισορροπώ με ξεκώλιασμα στο γυμν. για να κάψω τις μαλακίες που 'φαγα κάθε βράδυ
    3.Κάπνισμα:το κόβω κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο
    4.Ποτό:μετά από χρόνων κατάχρηση και τζάμπα ξύδια ήρθε μόνο του
    5.Μακρινό ταξίδι:κομπλέ και σε γαμάτες χώρες
    6.Χόμπι:...καλή ιδέα!!!...αρκεί το σεξ να μην θεωρείται χόμπυ
    7.Λεφτά:Τσέκντ διότι δεν θα ξαναμείνω νηστικός ποτέ ξανά για πάνω από 2 μέρες
    8.Ξένη γλώσσα/μουσικό όργανο:τσεκντ,αλλά τα 'χω ψιλοπαρατήσει....Partalia σ' ευχαριστώ ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Hfaistiwnas: Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας βάζουμε σε σκέψεις

    @Πρόεδρος: Μήπως έχεις καμία συγγένεια με τον Οβελίξ;

    @Αθηνά: και να μην τις κάνεις δημόσια τις υποσχέσεις, κάποια στιγμή θα τις σκεφτείς...

    @JRous: Έχεις κανένα σιγουράκι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα curling που αρχίζει σε λίγο;;;

    @ΧΩΣΤΗΡΑΣ: Καλά εσύ χαλάς την πιάτσα. τώρα πρέπει να αλλάξω τον τίτλο σε "Υποσχέσεις που δεν θα τηρήσεις εκτός και αν είσαι ο ΧΩΣΤΗΡΑΣ. Το σεξ δεν το θεωρώ χόμπυ, εκτός αν είσαι στο κυνήγι καινούργιας παρτενέρ κάθε βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπα ρε....οι γκόμενες δεν γουστάρουν πλέον κάποιον αν δεν έχει φράγκα...δε μπα να 'σαι κορμί ή ομορφιά ή χαρακτήρας ή ιδιοφυΐα ή (οινο)πνευματώδης...άμα δεμπαίζει ΧΟΝΤΡΌ ΦΡΆΓΚΟ ΔΕ ΓΑΜΆΣ...μέχρι να 'ρθει το καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @PicoFriki: Είσαι του club βλέπω

    @ΧΩΣΤΗΡΑΣ: Και ποιος έχει χρήματα τη σήμερον ημέρα; Ίσως είναι καλή ιδέα να προσποιηθείς ότι τα ακουμπάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ, ζήλεψα! μπορώ να δανειστώ το θεματάκι & να το εμπλουτίσω, παρακλαώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Φλου: Να μας το δανειστείς, αλλά πρόσεχε στον εμπλουτίσμο. Δεν παίζουμε με το ουράνιο... ποιος ξέρει τι τέρας άρθρο μπορεί να δημιουργηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...