7.10.11

10 συμβουλές για την κρίση

Η οικονομική κρίση μας έχει αγγίξει όλους και όπως φαίνεται με τους πολιτικούς που διαθέτουμε ήρθε για να μείνει. Τους περισσότερους τους έχει επηρεάσει ήδη στο πορτοφόλι αλλά όλους ανεξαιρέτως τους κατατρόπωσε ψυχολογικά.



Τα παρτάλια σου παρουσιάζουν τον παρακάτω έξυπνο οδηγό με 10 "tips" για να τη βγάλεις καθαρή από αυτή τη λαίλαπα...



1. Κόψτε το κάπνισμα ή στην καλύτερη γύρισε το σε καπνό, ο οποίος και οικονομικότερος είναι αλλά και παίρνει κάποια ώρα μεταξύ του κάθε στριψίματος με αποτέλεσμα να το μειώνεις.

2. Ελαττώστε τον κινηματογράφο. Τα χρήματα είναι πολλά, ειδικά εν πληρώνεις και για τον σύντροφο σου. Βρείτε το άτομο στην παρέα με την καλύτερη τηλεόραση και διοργανώστε εκεί βραδιές σινεφίλ.

3. Επιτέλους σταμάτα να αγνοείς τον άνθρωπο που σε φλερτάρει επίμονα το τελευταίο διάστημα. Έρχεται χειμώνας και δεν είναι καιρός για να μείνεις μόνος σου. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο να αγκαλιάζεις ώστε να ζεσταθείτε μαζί και να εξοικονομήσεις πετρέλαιο.

4. Κόψτε τις βραδιές στα μπαρ... και διοργανώστε μικρά αυτοσχέδια πάρτι σπίτι με μπύρες lidl και ουίσκι Vat69. Και χρήματα θα γλιτώσεις και τον ανεπιθύμητο πρωινό πονοκέφαλο από τις μπόμπες θα αποφύγεις.

5. Μην αγοράζεις νέα ρούχα. Σίγουρα στην ντουλάπα θα έχεις ξεχασμένα ρούχα που μπορείς να τα μοστράρεις ως καινούργια. Ούτως ή άλλως η μόδα έχει καταντήσει τελείως μπουρδέλο οπότε ότι και να φορέσεις δεν θα σε παρεξηγήσουν.

6. Περπάτα και λίγο. Μην χρησιμοποιείς αυτοκίνητο/μηχανή για μικρές αποστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο και γυμναστική θα κάνεις και έξοδα θα γλιτώσεις από τα καύσιμα. Για μεγαλύτερες αποστάσεις πάρε και κανα λεωφορείο.

7. Περιορίστε το φαγητό από έξω. Μαγειρέψτε καμιά υγιεινή μακαρονάδα ή αν δεν το κατέχετε το άθλημα αυξήστε τις επισκέψεις στην ξεχασμένη -πλην καλή μαγείρισσα- θεία σας για τζάμπα μάσα.

8. Καθαρίστε μόνοι σας. Επιτέλους πιάστε καμιά σκούπα, καθαρίστε την σκάλα της πολυκατοικίας και απολύστε την καθαρίστρια που κοστίζει. Επιπλέον σταματήστε να πηγαίνετε το αμάξι στο πλυντήριο, πλύντε το μόνοι σας και εξοικονομήστε ένα αξιοσέβαστο ποσό.

9. Φτιάξτε καφέ και πρόγευμα από το σπίτι. Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο και απολαύστε τα με την ησυχία σας. Θα γλιτώσετε και έξοδα και τις ανθυγιεινές τυρόπιτες που τρώγατε μέχρι τώρα.

10. Και τέλος συνεργαστείτε με ομοιοπαθείς. Όλοι αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση, οπότε βρείτε τον συνάδελφο που κάνει περίπου την ίδια διαδρομή με εσάς και χρησιμοποιείστε ένα όχημα, μοιραστείτε τις διακοπές με φιλικό ζευγάρι κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...