29.8.08

Οι νόμοι που διέπουν την γκαντεμιά

Ο νόμος του Murphy σχετίζεται άμεσα με την πορεία που εξελίσσονται τα γεγονότα στη ζωή μας σε καθημερινή βάση. Η γκαντεμιά είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο πολλές φορές τα πράγματα πάνε στραβά αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως δεν το περιμέναμε πάντα. γιατί εκτός ότι θα μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει μια ενδεχομένως άσχημη έκβαση μιας πράξης υπάρχει και ο παράγοντας τύχη. που στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να μην είναι ακριβώς τύχη. αλλά μια ανατροπή της ήδη μη αναμενόμενης έκβασης ενός γεγονότος.

Αν μπερδευτήκατε διαβάστε παρακάτω και θα δείτε πως αν όχι έτσι ακριβώς, παρόμοια περιστατικά σας έχουν συμβεί επανειλημμένα.

1. Ο νόμος της σειράς: Αν περιμένεις σε σειρά και αποφασίσεις να πας στη δίπλα που κινείται πιο γρήγορα, είναι αποδεδειγμένο ότι αυτή που άφησες θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα.
2. Ο νόμος του τηλεφώνου: Όταν καλείς, λάθος αριθμό ποτέ δεν είναι απασχολημένο.
3. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης: Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου άλλου.
4. Ο νόμος του εργαστηρίου: Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος.
5. Ο νόμος του λεωφορείου: Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις και ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο.
6. Ο νόμος του τσιγάρου: Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του.
7. Ο νόμος του άλλοθι: Εάν πεις ψέματα στη δουλειά, ότι άργησες επειδή π.χ. έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου, την επόμενη μέρα το λάστιχο θα σκάσει πραγματικά.
8. Ο νόμος του αφρόλουτρου: Μόλις βυθιστείς στην μπανιέρα και έχεις χαλαρώσει, θα χτυπήσει το τηλέφωνο.
9. Ο νόμος της συνάντησης: Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που ξέρεις, αυξάνεται όταν είσαι με κάποιον που δεν θέλεις να σας δουν μαζί.
10. Ο νόμος του αποτελέσματος: Όταν ένα μηχάνημα δεν δουλεύει και προσπαθήσεις να το αποδείξεις στον ειδικό που έχει έρθει να το φτιάξει, τότε θα δουλέψει.
11. Ο νόμος του θεάτρου: Τα άτομα που έχουν θέσεις όσο πιο μακριά γίνεται από το διάδρομο, φτάνουν πάντα τελευταίοι.
12. Ο νόμος του καφέ: Μόλις φτιάξεις ζεστό καφέ στη δουλειά, το αφεντικό θα σου ζητήσει να κάνεις δουλειά.

2 σχόλια:

  1. Για τον Νομο της πατρικής Κληρονομίας ξεχάσατε να αναφέρεται. Δες ως παράδειγμα τον Μητσοτάκη.Μέχρι και ο γαμπρός του έγινε φορέας γκαντεμιάς.
    Απεταξάμιν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν 2-3 διαφορετικές εκδοχές για το πως βγήκε αυτή η φράση.Το μόνο σίγουρο είναι οτι μας ήρθε και καθιερώθηκε από την Αμερική.

    Η επικρατέστερη εκδοχή είναι αυτή που ανεφέρεται στον Edward Aloysius Murphy, Jr. (1918-1990) αξιωματικό και μηχανικό της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας.Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου ο Μέρφυ έκανε πειράματα για να δει τις επιπτώσεις μεγάλων επιταχύνσεων στο ανθρώπινο σώμα.Τα πειράματα αυτά ήταν πολύ σημαντικά για την αεροπορία και ο Μέρφυ ήταν υπεύθυνος για αυτά.Κατά την διάρκεια όμως των πειραμάτων έγινε ένα σημαντικό λάθος (οι αισθητήρες είχαν τοποθετηθεί ανάποδα κατά κάποιον τρόπο) και ο Μέρφυ κατηγόρησε τον βοηθό του λέγωντας:"Άμα υπάρχει κάτι που αυτός ο άνθρωπος μπορεί να κάνει στραβά,θα το κάνει!".Η αμερικάνικη αεροπορία του έδωσε το έξτρα χρόνο για να πραγματοποίησει ολόκληρη την έρευνα η οποία πράγματι στέφθηκε με επιτυχία.Η επιτύχια αυτή οφειλόταν σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός οτί ο Μέρφυ έπαιρνε πάντα σαν δεδομένο το χειρότερο σενάριο που μπορούσε να εμφανιστεί και προετοιμάζοταν για αυτό.Ανάμεσα στις παρέες των εργαζομένων πάντως αναφερόταν συχνά ο Μέρφυ και η απαισιόδοξη στάση του την οποία ονόμασαν "Νόμος του Μέρφυ".Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την έρευνα ένας από τους συντελεστές αναθέρφηκε σε αυτόν το νόμο.η φράση κέντρισε το ενδοιαφέρον των δημοσιογράφων οι οποίοι ανέλαβαν να την μεταφέρουν στους πολίτες.Η φράση έγινε τελικά μέρος της καθημερινής αργκό και σιγά σιγά πέρασε και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσφορά: Με κάθε σχόλιο δώρο μια απάντηση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...